Σημαντικό το πρόγραμμα επιμόρφωσης δασκάλων, δηλώνουν οι ομογενείς εκπαιδευτικοί

11:13 5/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Δασκάλων δίνει την ευκαιρία στους δασκάλους της Ομογένειας όχι μόνο να επιμορφωθούν αλλά και να γνωρίσουν την πραγματικότητα της Κύπρου, δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο οποίος επικεφαλής ομάδας ομογενών δασκάλων επισκέφθηκε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο Δρ Ευθυμιόπουλος διαβεβαίωσε

ότι οι δάσκαλοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την Κύπρο σε όλες τις γωνιές των ΗΠΑ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε ότι τώρα, όπως και το 1974, “καλούμαστε να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας και να επιτρέψουμε πίσω στο στόχο μας, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την επιστροφή στα Άγια χώματά μας”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Καθηγητής Χριστοφίδης μίλησε για ανατροπή των γεωπολιτικών δεδομένων στην περιοχή μας που καθιστά την Κύπρο “κέντρο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και νέων ευκαιριών σε θέματα ενέργειας”.

`Εκανε επίσης αναφορά στην λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, στο πρόγραμμα Μηχανικών Πετρελαίων αλλά και στην ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης.

Η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι ο κυπριακός λαός αντιμετωπίζει σήμερα δυσκολίες όμως έχει και τη θέληση για αντιμετώπιση των δυσκολιών, που πηγάζει , όπως είπε, από την αγάπη για τις ρίζες μας.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ομογενών Δασκάλων οργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα