Σιαρλή: Πρότυπο στη μάχη εναντίον του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, επιθυμεί να γίνει η Κύπρος

20:54 13/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δήλωσε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αποτελέσει πρότυπο στη μάχη εναντίον του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», ο κύριος Σιαρλή τονίζει ότι διεθνείς οργανισμοί, στις επιθεωρήσεις τους, αξιολογούν θετικά την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από την Κύπρο.

Γνωρίζουμε,

σημειώνει, την κακή εικόνα που έχουν κάποιοι στο εξωτερικό και θέλουμε να τη βελτιώσουμε με ακόμα καλύτερη και ταχύτερη, από άλλες χώρες, εφαρμογή διεθνών συμφωνιών.

Προσβλέπουμε, προσθέτει, να αποτελούμε ένα σοβαρό κέντρο οικονομικών συναλλαγών.
Ο Βάσος Σιαρλή σημειώνει ότι είναι αδύνατο να υιοθετηθεί ο όρος που θέτουν Γερμανοί βουλευτές για αύξηση του εταιρικού συντελεστή στην Κύπρο από το 10%, ως όρο για την έγκριση του κυπριακού μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου είναι από τα ελάχιστα πλεονεκτήματα του νησιού, αφού δεν έχει βιομηχανία και οι υπηρεσίες είναι αναγκαίος πόλος έλξης κεφαλαίων.
Υποδεικνύει επίσης ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ωφελείται από την εγκατάσταση ρωσικών ή κινεζικών εταιριών στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα