Μαλί: Καμία γερμανική αποστολή στρατιωτών

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε απέκλεισε σήμερα τηναποστολή Γερμανών στρατιωτών για να πολεμήσουν τους ισλαμιστές στο Μαλίκαι ζήτησε μια πολιτική λύση για να δοθεί τέλος στη βία στη χώρα αυτή.

ΟΒεστερβέλε χαιρέτισε παράλληλα "το γεγονός ότι ο στρατός του Μαλί, με την υποστήριξη της Γαλλίας και αφρικανικών χωρών, κατάφερε να σταματήσειτην προέλαση των

ισλαμιστών".

"Είναι αιτιολογημένο η Γαλλία να ανταποκριθεί στο αίτημα για βοήθεια από την πλευρά της κυβέρνησης του Μαλί, (ωστόσο) η ανάπτυξη γερμανικών μάχιμων στρατευμάτων δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη", πρόσθεσε.

Ο Βεστερβέλε δήλωσε επίσης ότι ηΓερμανία θα πάρει μια απόφαση όσον αφορά την ενδεχόμενη συμμετοχή της σε μια αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση των δυνάμεων του Μαλί, όταν υπάρξει ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης.

Εξάλλου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να υπάρξει μια πολιτική μεσολάβηση για τη ρύθμιση της κρίσης στο Μαλί.

"Μιαδιαρκής λύση στην σύγκρουση στο Μαλί μπορεί να επιτευχθεί μόνον μέσω μιας πολιτικής λύσης, που θα περιλαμβάνει την επάνοδο της τάξης σε ολόκληρη την χώρα, λαμβάνοντας υπόψη τις νόμιμες ανησυχίες (των κατοίκων) του βορρά" σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα