Σεβασμό στο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή εκφράζει ο Υπ. Παιδείας

21:39 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το σεβασμό του στο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή εκφράζει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος αναφορικά με την ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης» και την επιστολή της κ. Γιωρκάτζη, προσθέτοντας ότι η υποχρέωση όλων μας να θωρακίζουμε το σοβαρό θεσμό του Γενικού Ελεγκτή δεν του επιτρέπει να προχωρήσει σε παράθεση σειράς και σωρείας διαπιστώσεων, οι οποίες είναι άκρως υποκειμενικές και τον βρίσκουν να διαφωνεί έντονα.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κενεβέζος αναφέρει ότι από το πόρισμα της Γενικής Ελέγκτριας

και τις αναφορές στις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναδεικνύεται αφενός η γραφειοκρατία που περιβάλλει τη δημόσια υπηρεσία και αφετέρου η μη αξιοποίηση καινοτόμων εισηγήσεων και λύσεων που να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Όσον αφορά στις διαπιστώσεις της Γενικής Ελέγκτριας σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ο ΥΠΠ δηλώνει ότι προτίθεται να τις μελετήσει με πολλή προσοχή και εκεί όπου στοιχειοθετείται δικαιολογημένη υποχρέωση του για τελειοποίηση των διαδικασιών θα το πράξει. Σημειώνει επίσης ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας μελέτα ήδη τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια της και καλεί όλους όσοι έχουν προτάσεις και εισηγήσεις να τις καταθέσουν στην Επιτροπή αυτή.

«Παραλάβαμε τον περασμένο Μάρτη μια Παιδεία στον πάτο, μια Παιδεία χωρίς στρατηγική και όραμα. Παραλάβαμε ένα Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο οποίο οι στρεβλώσεις και η διαχείριση του δημοσίου χρήματος οδήγησαν στην αναντιστοιχία δαπανών και μαθησιακών αποτελεσμάτων». Σημειώνει με ικανοποίηση, όπως γράφει, ότι οι διαπιστώσεις της Γενικής Ελέγκτριας ξεκαθαρίζουν ότι για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε διαδικασία για αξιολόγηση προτάσεων που αφορούν στις Νέες Τεχνολογίες, ότι το κράτος στην περίπτωση αυτή δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ και ότι τα πνευματικά δικαιώματα που αφορούν στα βιβλία μας έχουν προστατευθεί.

Η προσήλωση της παρούσας κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό της Παιδείας είναι δεδομένη, αναφέρει ο κ. Κενεβέζος, προσθέτοντας πως η εισαγωγή Νέων ή και Προηγμένων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση αποτελεί στρατηγικό σημείο προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού αυτού. «Πολιτικές που μας έστειλαν στον ευρωπαϊκό πάτο των μαθησιακών αποτελεσμάτων δεν μπορούν να μας αφήσουν καθηλωμένους και στα επόμενα χρόνια». Σε αυτό, σημειώνει, είναι κάθετος και θα επιμείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα