Σειρά συναντήσεων του Υπουργού Γεωργίας στις Βρυξέλλες

18:55 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους Επιτρόπους, είχε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος βρήκε όπως είπε εξαιρετική κατανόηση για τα επιμέρους θέματα που συζήτησε μαζί τους.

Ο κ. Κουγιάλης συναντήθηκε με την Επίτροπο για τη δράση για το κλίμα Κόνι Χίδεγκαρντ, τον Επίτροπο για τη Γεωργία και αγροτική ανάπτυξη, Ντάσιαν Τσόλος, τον Επίτροπο για την υγεία Τόνιο Μπόρτζ, τον Επίτροπο για το περιβάλλον Γιάνεζ Πότοτσνικ και την Επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.

Όπως είπε σε όλες αυτές τις συναντήσεις τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο, όπως είναι το θέμα του Ακάμα και του Δικτύου NATURA 2000, το θέμα που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές και το πρόβλημα που δημιουργείται με τις πτήσεις πάνω από την Τουρκία, καθώς και κάποια επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη γεωργία και την αλιεία.

«Θεωρώ ότι οι Επίτροποι είδαν με εξαιρετική κατανόηση αυτά τα προβλήματα που έχουν προκύψει και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει μια επαφή Κυπρίων τεχνοκρατών με τους τεχνοκράτες εδώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα», είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας: «Αντιλαμβάνονται (οι Επίτροποι) ότι αυτή η κυβέρνηση, αυτούς τους οκτώ μήνες έχει καλύψει πολύ από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων 2-3 χρόνων και ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα