Πλήρως ικανοποιημένη η κυπριακή αντιπροσωπεία από τη σημερινή συνάντηση με την Κομισιόν

18:50 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πλήρη ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Προέδρων Αναστασιάδη και Μπαρόζο, αλλά και για τη συνεργασία που είχαν πέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου με συναρμοδίους κοινοτικούς Επιτρόπους, εξέφραζαν σήμερα στις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές.

Οι συναντήσεις εξελίχθηκαν «πέραν των προσδοκιών μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι δεν περιμέναμε να υπάρξει τόσο μεγάλη στήριξη στο κυπριακό ιδίως μετά την απογοητευτική συνάντηση με τον Έρογλου, ο οποίος τόνισε

ότι δεν χρειάζεται κοινό ανακοινωθέν και δεν ξέραμε πως θα συμπεριφερόταν η Κομισιόν. Ιδιαίτερα ικανοποιητικές κρίνονται από οι αναφορές του Προέδρου Μπαρόζο στα ΜΟΕ, τα οποία θα βοηθήσουν και θα δώσουν νέα ώθηση αλλά και στο κοινό ανακοινωθέν που είναι αναγκαίο για να πάμε σε ουσιαστικό διάλογο.

Οι κοινοτικοί Επίτροποι ήταν παρά πολύ θετικοί στα θέματα της οικονομίας, όπου αναδείχτηκε πως η Κύπρος με την εφαρμογή του μνημονίου κερδίζει θετικές αξιολογήσεις και κινείται στη σωστή κατεύθυνση, τόνιζαν οι ίδιες πηγές. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά ότι κάποιος Επίτροπος είπε: «Δεν το περιμέναμε, η Κύπρος μας εξέπληξε ευχάριστα».

Για τον τραπεζικό τομέα, ορισμένοι Επίτροποι τόνισαν την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να επανεξεταστούν τα θέματα των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και να είναι προσεκτικές οι κυπριακές αρχές.

Για την ενέργεια υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει ένα κονδύλι 5,8 δισ. ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί και από την Κύπρο ενώ ο Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ αποδέχτηκε και τις τρεις επιλογές, δηλαδή του υγροποιημένου φυσικού αερίου, των αγωγών και του δικτύου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, κάνοντας ειδική θετική αναφορά στη συνεργασία των τριών χωρών.

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι έχει τεθεί θέμα επανεξέτασης της πορείας των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες, είναι υποχρέωση και δέσμευση της Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ανέφεραν.

Keywords
Τυχαία Θέματα