Σε τρεις άξονες οι προτεραιότητες του Υπ. Παιδείας κατά την Προεδρία

14:32 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε κυρίως τρεις άξονες κινούνται οι προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Αφορούν κυρίως τα θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, την ανάδειξη του πολιτισμού στην Κύπρο και το εξωτερικό και την ενίσχυση της γνώσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε θέματα ΕΕ καθώς και την ανάδειξη του έργου που επιτελείται στα σχολεία.

Από τα πιο σημαντικά

γεγονότα που θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο-συνολικά 17 συμβούλια και εκδηλώσεις προγραμματίζονται εντός Κύπρου-είναι το μεγάλο συνέδριο για τον αλφαβητισμό στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι Ατυπες Σύνοδοι των Υπουργών Αθλητισμού και των Υπουργών Παιδείας στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου.

Στους γενικούς στόχους περιλαμβάνεται η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος, η αποτελεσματική διαχείριση των χαρτοφυλακίων, η κατάθεση προτάσεων για έντιμες και συμβιβαστικές λύσεις προς όφελος όλων των πολιτών της ΕΕ και η αξιοποίηση της κυπριακής φιλοξενίας.

Ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους, παρουσία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων που ηγούνται των διαφόρων τμημάτων για θέματα ΕΕ και προεδρίας, αλλά και αξιωματούχων του ΚΟΑ και του Οργανισμού Νεολαίας (ΟΝΕΚ) με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία, παρουσίασε το πρωί τις προτεραιότητες του Υπουργείου του ενόψει προεδρίας.

Εδωσε το μήνυμα ότι υπάρχει πολύ μεράκι, πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης στο Υπουργείο και ο αγώνας θα κερδηθεί, καθώς όπως σημείωσε, είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι στον ίδιο στόχο.
Σημείωσε παράλληλα ότι στο Υπουργείο του αλλά και εντός των σχολικών αιθουσών συντελούνται καθημερινά μεγάλα πράγματα και οι πόρτες του γραφείου του είναι πάντοτε ανοιχτές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ξένοι αξιωματούχοι να θελήσουν να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, ο Υπουργός είπε ότι το επίσημο πρόγραμμα καταρτίζεται από την προεδρία και αν οι αξιωματούχοι θέλουν υπό την προσωπική τους ιδιότητα να μεταβούν στα κατεχόμενα, μπορούν να το πράξουν και «είναι δικαίωμα και ευθύνη δική τους».

Σε άλλη ερώτηση για κάποιες αναφορές της Επιτρόπου Ανδρούλας Βασιλείου σε συνέντευξή της την περασμένη Κυριακή σε εφημερίδα για την μη διοργάνωση Ατυπου Συμβουλίου Πολιτισμού στην Κύπρο, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι στην κ. Βασιλείου δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους μη διοργάνωσης άτυπου συμβουλίου υπό αυτή την σύνθεση, και έμεινε, όπως είπε, ικανοποιημένη από τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις μας.
Σημείωσε δε ότι απαντήσεις για τις αναφορές της κ. Βασιλείου θα λάβουν γραπτώς και τα ΜΜΕ.
Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει στις προτεραιότητές του την ανάδειξη του πολιτισμού ωστόσο εξήγησε ότι σε μία εξάμηνη Προεδρία υπάρχουν συγκεκριμένα περιθώρια και συγκεκριμένος προϋπολογισμός.
Σημείωσε ότι η Κύπρος θα διαχειριστεί τα διάφορα χαρτοφυλάκια όπως αυτά θα κληροδοτηθούν από την Δανέζικη προεδρία και στα διάφορα συμπεράσματα των Συμβουλίων θα συμπεριλ

Keywords
Τυχαία Θέματα