Σε θετική έκβαση της συνάντησης Προέδρου-ΠΟΕΔ ελπίζουν οι Συμβασιούχοι Δημοτικής

22:54 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα πως θα είναι θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης της ΠΟΕΔ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την ερχόμενη Τρίτη ώστε να επανέλθει η ηρεμία στο χώρο της παιδείας, εκφράζει η Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοτικής σε σημερινή ανακοίνωση της.

Η Επιτροπή Συμβασιούχων Δασκάλων χαιρετίζει τη συνάντηση στο ανώτερο πολιτειακό επίπεδο αν και θεωρεί πως το σκηνικό θα μπορούσε να είναι μακριά

από εντάσεις, όπως αναφέρει, “και να μην χρειαζόταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν πρυτάνευε η λογική και ακολουθούνταν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες διαλόγου και κατανόησης από τους εμπλεκομένους φορείς του Υπουργείου Παιδείας και τον ίδιο τον Υπουργό”.

“Αναμένουμε πως στην επικείμενη συνάντηση θα γίνει κατανοητή από τον Πρόεδρο η ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών με υπηρεσία (συμβασιούχων και αντικαταστατών), για όλους εκείνους τους λόγους που έχουν αναλυθεί ενδελεχώς και θα εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος για συζήτηση επί του περιεχομένου και των συγκεκριμένων προνοιών/παραμέτρων του σχεδίου”, προσθέτει.

Παράλληλα, θεωρεί πως “είναι εκ των ων ουκ άνευ η ακύρωση του Συμβουλίου Παιδείας που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό”.

Θεωρούμε, όπως αναφέρει, “πως εν αναμονή του διαλόγου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι άτοπο να ακολουθήσει Συμβούλιο Παιδείας την επόμενη μέρα, χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση στα κόμματα και την ανάλογη προεργασία εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων”.

Τέλος, η Επιτροπή Συμβασιούχων Δασκάλων ευελπιστεί πως “οι δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ήδη έχουν δοθεί στην προηγούμενή του συνάντηση με την ΠΟΕΔ υλοποιηθούν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, ούτως ώστε να εξομαλυνθούν σε κάποιο βαθμό οι εντάσεις στους κόλπους της παιδείας και να αποκατασταθεί η όποια δυσπιστία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα