Σε συστράτευση με την Κυβέρνηση ενόψει Τρόικας κάλεσε όλους ο Σταύρος Μαλάς

13:33 21/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς κάλεσε όλους να συστρατευθούν “πίσω από την Κυβέρνηση έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα γιατί η υπόθεση της κυπριακής οικονομίας”, όπως είπε, “είναι μια υπόθεση που υπερβαίνει όλους μας”.

“Θέλω να πιστεύω πραγματικά όταν έρθει εδώ η Τρόικα να διαπραγματευτούμε και να μην πηδήξουν κάποιοι από το καράβι που ονομάζεται

διαπραγματευτική προσπάθεια και να κρυφτούμε πίσω από τις επιδιώξεις της Τρόικας”, είπε ο κ. Μαλάς, κληθείς, μετά την εκδήλωση για τους πεσόντες και θανόντες πολιτικούς κρατουμένους του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτρομιθιά, να αναφέρει τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν τα κόμματα ενόψει της επικείμενης άφιξης στο νησί της Τρόικας.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι “έχουν ήδη αποφασίσει όλα τα κόμματα να συναινέσουν σε μία κοινή γραμμή”, προσθέτοντας ότι όπως έχει πει “κατ’ επανάληψη θα πρέπει όλοι να στρατευθούμε πίσω από την Κυβέρνηση έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα γιατί η υπόθεση της κυπριακής οικονομίας είναι μια υπόθεση που υπερβαίνει όλους μας”.

“Θα πρέπει να βάλουμε τους ώμους μας κάτω για να στηρίξουμε την Κύπρο μας, την οικονομία μας, να καταφέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα γιατί το χρειάζεται η οικονομία μας έτσι ώστε να φύγει η αβεβαιότητα από την οικονομία και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις μας, να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για να μην έχουμε επανάληψη σε μεταγενέστερο στάδιο ενός δεύτερου μνημονίου”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης σε σχέση με τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, κατά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Μαλάς είπε ότι ο Διοικητής της ΚΤ τον ενημέρωσε “όσον αφορά την έκταση του προβλήματος στο τραπεζικό σύστημα” και “για κάποιες καταρχήν σκέψεις όσον αφορά το μελλοντικό σχήμα των κυπριακών τραπεζών”, προσθέτοντας ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τα θέματα αυτά γιατί “είναι μέρος ενός ευρύτερου προβληματισμού”.

“Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να συναινέσουμε όλοι και να συστρατευθούμε με την Κυβέρνηση έτσι ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, κατέληξε ο κ. Μαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα