Το σημαντικό είναι τι θα αποδεχθεί η Τρόικα, δήλωσε η ΓΓ των Οικολόγων

13:03 21/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εξαρτάται και εναπόκειται στην Κυβέρνηση εάν θα υπογραφεί το μνημόνιο με την Τρόικα πριν από τη συνεδρία του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε την Κυριακή η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, εν αναμονή της επικοινωνίας που έχει οριστεί για τη Δευτέρα με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Απαντώντας

σε ερωτήσεις στο περιθώριο εκδήλωσης του Κινήματος Οικολόγων για τους συνταξιούχους, η κ. Παναγιώτου είπε ότι από τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα «το σημαντικό είναι το ποια από τα στοιχεία αυτά, τα οποία αποτελούν προτάσεις της κυπριακής Κυβέρνησης, θα αποδεχθεί η Τρόικα με την άφιξη κλιμακίου της στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα».

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι «έχουμε δει, για ακόμη μια φορά, ότι υπάρχουν προτάσεις οι οποίες είναι περισσότερο λογιστικού χαρακτήρα, δεν έχουμε δει ένα σκεπτικό που να στηρίζει περαιτέρω και να διατηρεί το κοινωνικό κράτος ή οποιαδήποτε αναφορά στην ανάπτυξη και δη την πράσινη ανάπτυξη που για εμάς είναι σημαντικό να εμπεριέχονται τέτοια στοιχεία στο μνημόνιο».

Για το τραπεζικό σύστημα, η κ. Παναγιώτου δήλωσε ότι «έχουμε δει ένα – δύο θετικά στοιχεία από αυτά που ειπώθηκαν, τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο εκποίησης των περιουσιών που είναι τα τρία χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιλύεται και το πρόβλημα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενώ σε σχέση με το δημόσιο χρέος είπε ότι «θα πρέπει να πειστούμε ότι είναι διαχειρίσιμο αφού δούμε συγκεκριμένα μέτρα αλλά και το τι σημαίνει ακριβώς ότι το δημόσιο χρέος είναι διαχειρίσιμο και μέχρι πότε».

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι «πρέπει να έχει υπόψη του ο κάθε Κύπριος πολίτης πως όταν τελειώνει η υποχρέωσή μας το 2016 δεν σημαίνει ότι έρχονται οι μισθοί εκεί που ήταν και θα χρειαστεί περαιτέρω χρόνος πέραν από το 2017 που θα συνεχίσουν οι περικοπές για να μπορέσει να έχει κάποια ευρωστία το κράτος».

Αναφορικά με το Κυπριακό, η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι «η Τουρκία έχει σκληρύνει τη στάση της ακόμη περισσότερο και ως προς το Κυπριακό αλλά και στη γενικότερη γεωπολιτική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχει και εμπλοκή με τη Συρία αυτή τη στιγμή, και όλα αυτά μαζί με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο και την Ελλάδα, δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για την εξέλιξη του κυπριακού προβλήματος».

Για την πληθυσμιακή ομάδα των συνταξιούχων, η κ. Παναγιώτου, είπε ότι «η θέση του Κινήματος Οικολόγων είναι πως τα δικαιώματα των συνταξιούχων και των μη προνομιούχων και ευάλωτων ομάδων πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν και δεν είναι κάτι που εμπίπτει μέσα στο λογιστικό πλαίσιο του να βρούμε λεφτά να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και η δική μας προσπάθεια σε αυτό τον τομέα θα είναι συνεχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα