Σε συνοχή και συνέργεια στοχεύουν ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ

15:41 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Συνάντηση με στόχο να επιδιωχθεί η δημιουργία προϋποθέσεων για συνοχή και συνέργεια για το καλό του τόπου, είχαν σήμερα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το κόμμα του ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα του τόπου «γιατί θεωρούμε ότι τα συμφέροντα του τόπου αυτή τη στιγμή

επιβάλλουν να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε σε κάποια βασικά ζητήματα που θα καθορίσουν την προοπτική για τον τόπο και το λαό μας. Να ιεραρχήσουμε σωστά τις προτεραιότητες».

Επιμένουμε, είπε, ότι «δεν θα πρέπει σημαντικοί εθνικοί στόχοι οι οποίοι βρίσκονται και είναι πολύ πιεστικοί, αυτή τη στιγμή ενώπιον του κυπριακού λαού, να πέσουν θύμα ουσιαστικά, μιας πρόωρης προεδρολογίας».

Ανέφερε «έχουμε αναπτύξει τις απόψεις μας, για το πώς η δική μας η πρόταση, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο αρχών, στα ζητήματα της ενέργειας πάνω στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση. Εχουμε πει τις απόψεις μας για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε στα ζητήματα οικονομίας. Και ταυτόχρονα έχουμε ενημερώσει για κάποιες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε στη Βουλή σε ό,τι αφορά προτάσεις νόμου που θα καταθέσουμε».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι συζήτησαν ποια είναι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται, με ένα σημαντικό στόχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προεδρία της ΕΕ, «η οποία αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να αναβαθμίσει το κύρος και την αξιοπιστία της όχι μόνο στο ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά παγκόσμια, και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο πετυχημένη θα είναι η προεδρία».

Αντάλλαξαν απόψεις και σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο, επαναλαμβάνοντας ότι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να «συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στη διαφορετική άποψη». Ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια φίμωσης του οποιουδήποτε. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι αντάλλαξαν επίσης απόψεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

«Η δική μας η θέση είναι πως το κάθε πολιτικό κόμμα, με κάθε ειλικρίνεια, θα πρέπει στην πολυήμερη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, που θα έχουμε ελπίζω το συντομότερο δυνατό, να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις του, για αυτό το πολύ σημαντικό, για το μέλλον του τόπου μας, ζήτημα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Ακουσε με πολλή προσοχή κάποιες σκέψεις που έχουν αναλυθεί από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. «Εχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας να συζητήσουμε πάνω σε αυτές τις σκέψεις οι οποίες υπάρχουν», εκφράζοντας την άποψη του ΑΚΕΛ για το ποια είναι η αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυπριακή κοινωνία.

Θα συνεχιστεί ο διάλογος, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα έχουν επαφές και με άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση αν έχει βρεθεί ακτίνα συνεννόησης όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεση της σημερινής συνάντησης. Ωστόσο είπε ότι αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι όταν τοποθετούμαστε, «δεν πρέπει να μηδενίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο άλλος, ξέροντας πολύ καλά ότι λε

Keywords
Τυχαία Θέματα