Παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια ζητεί ο Κουλίας

14:56 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, από τη διαχείριση του Κυπριακού ζητεί με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής Αμμοχώστου, Ζαχαρίας Κουλίας.

”Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αν θέλει να προσφέρει -έστω και την υστάτη- θετική υπηρεσία σε αυτό τον τόπο και το λαό, οφείλει να δηλώσει αδυναμία χειρισμού της κατάστασης και να μας απαλλάξει από την παρουσία του”, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κουλίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτει ο βουλευτής Αμμοχώστου, δεν έχει καμμίαν εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται

το μέλλον των παιδιών μας, γιατί, πλέον δεν εκπροσωπεί κανέναν πέραν των αναγνωστών της κομματικής και προπαγανδιστικής φυλλάδας του.

Οπως αναφέρει ο κ. Κουλίας στη δήλωσή του, ”μετέβη ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Γκρίντρι της Νέας Υόρκης, στηριζόμενος και υποβασταζόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να αποφύγει την καλοστημένη παγίδα του εκπροσώπου των τουρκικών συμφερόντων, του Αλ. Ντάουνερ”.

”Εχοντας εγκληματική άγνοια του κινδύνου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υποθήκευσε το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού στην ‘ευθυκρισία’ του κατάπτυστου Αλ. Ντάουνερ, στον οποίο κάποιοι -μέχρι προσφάτως- έδιναν υποσχέσεις ότι θα ελέγξουν τα κόμματά τους από τα απορριπτικά ‘αγκάθια’ ”, συνεχίζει ο κ. Κουλίας.

”Τα εμπορευματοκιβώτια των υποχωρήσεων και των κατολισθήσεων στο Κυπριακό”, δηλώνει ο βουλευτής Αμμοχώστου, ”έχουν υπερδιογκωθεί και η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη”, ενώ ”η αντίστροφη μέτρηση για τη ‘θανάσιμη’ έκρηξη έχει ξεκινήσει”.

Οπως αναφέρει ο κ. Κουλίας, ”τέλος Μαρτίου, ο Αλ. Ντάουνερ θα αξιολογήσει τη διαδικασία και, αν αυτή είναι θετική, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μας σύρει σε πολυμερή (και όχι διεθνή, κατά απαίτηση των Τούρκων) διάσκεψη, για να συμφωνηθεί η τελική λύση, μια λύση που θα είναι η μέση απόσταση των σημερινών θέσεων των δύο πλευρών, δηλαδή των ήδη απαράδεκτων προτάσεων Χριστόφια και των μαξιμαλιστικών θέσεων Ερογλου. Το αποτέλεσμα θα είναι εφιαλτικό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα