Ντίνος Μιχαηλίδης:Νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική της καρδιολογικής του ΓΝ Λευκωσίας

13:32 21/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Nεώτερη ενημέρωση: 16:35Στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται φρουρούμενος, ο πρώην Υπουργός, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και έκδοσης στην Ελλάδα.Ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΓΝ Λευκωσίας Πέτρος Μάτσας ανέφερε ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ότι ο κ. Μιχαηλίδης υπεβλήθη σε μια στεφανιαία αγγειογραφία
που έδειξε ότι είναι καλά και μάλλον αύριο θα πάρει εξιτήριο. Θα παραμείνει σήμερα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, πρόσθεσε. Ανέφερε περαιτέρω ότι ο Ευαγόρας Νικολαϊδης, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, είπε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και παραμονής του κ. Μιχαηλίδη στο νοσοκομείο, πέραν από αύριο.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Μιχαηλίδης εξετάσθηκε από γιατρό των φυλακών αμέσως μετά τη μεταφορά του εκεί, ο οποίος έκρινε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Λευκωσίας, όπου τον εξέτασε ομάδα γιατρών και αποφάσισαν να κρατηθεί για νοσηλεία.Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι ο κ. Μιχαηλίδης βρίσκεται στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και φρουρείται από δεσμοφύλακα, καθώς είναι υπό την ευθύνη του Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών. Έχει ενημερωθεί, είπε, για την κατάσταση της υγείας του και εξ’ όσων γνωρίζει θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του ΓΝ Λευκωσιας εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, φρουρούμενος και αυτός από δεσμοφύλακα.

Προηγούμενη ενημέρωσηΤην εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και έκδοσης στην Ελλάδα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, με την υπεράσπιση να δηλώνει έτοιμη να ασκήσει έφεση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο κ. Μιχαηλίδης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική με ασθενοφόρο.Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί, με την ανάγνωση της πολυσέλιδης απόφασης, η οποία απέρριπτε τις θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και κατέληγε πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών.

Επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας και καταθέτοντας το ιατρικό ιστορικό του κ. Μιχαηλίδη, ο εκ των δικηγόρων του Ευστάθιος Ευσταθίου, ζήτησε από το δικαστήριο να αναβάλει την εκτέλεση του εντάλματος και τη σύλληψη του πελάτη του, αναφέροντας πως ο 76χρονος πρώην Υπουργός Εσωτερικών είναι διατεθειμένος να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 26 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης είναι πρωτάκουστο και άνευ νομικής βάσης, απάντησε από την πλευρά της η Γενική Εισαγγελία, υποδεικνύοντας προς το δικαστήριο πως, από τη στιγμή που έχει διαταχθεί η εκτέλεση του εντάλματος, είναι νομικά αδύνατο να αναβληθεί.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της διαδικασίας, μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο επί του αιτήματος της υπεράσπισης, ο κ. Μιχαηλίδης αισθάνθηκε αδιαθεσία και εξετάστηκε από τον προσωπικό του ιατρό, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο.Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος μεταφέρθηκε με αστυνομική συνοδεία σε ιδιωτική κλινική.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου ανέφερε πως σε αυτή την υπόθεση έχουν τεθεί πολύ σοβαρά νομικά επιχειρήματα, τα οποία θα πρέπει να τύχουν χειρισμού και να αποφασιστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο, γι αυτό και ο εκζητούμενος θα υποβάλει έφεση εντός της προθεσμίας των τριών ημερών που προβλέπει ο νόμος και πως το Εφετείο θα πρέπει να συνεδριάσει και να αποφασίσει στις επόμενες 8 ημέρες.
Υποστήριξε πως “σε καμία περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει τροποποιηθεί ένα σύνταγμα δια να εκδοθούν δυο ή ένας άνθρωπος στο εξωτερικό”, προσθέτοντας ότι “αυτό είναι ατόπημα μεγάλο, το οποίο κατά τη γνώμη μου συνιστά επέμβαση στο έργο της δικαστικής εξουσίας, για να χειραγωγηθεί και να γίνει εκείνο που επιθυμούν οι άλλες εξουσίες”.Στις 4 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο θα κληθεί να απαντήσει και κατά πόσο δικαιολογείται η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και έκδοσης του υιού του πρώην Υπουργού, Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος, σε σχέση με την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα