Σε εξέλιξη επανέλεγχοι στα σπίτια στη Φθιώτιδα μετά τους σεισμούς

20:15 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί οι επανέλεγχοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Φθιώτιδας, καθώς εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αμφίκλεια ανακοινώθηκε ότι θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει γραφείο της ΥΑΣ στην πόλη, ενώ συνεργεία στελεχών της ΥΑΣ που έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν απ` όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει να εκδίδουν πορίσματα για ένα προς ένα τα κτίσματα που έχουν πάθει ζημιές στο πλαίσιο του δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Στην ΚΥΑ προβλέπεται 40% δωρεάν

κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 60% άτοκος τραπεζικός δανεισμός για δεκαπέντε χρόνια, ενώ η πρώτη δόση θα πληρωθεί μετά από δύο χρόνια από τη σύναψη του δανείου”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πιθανές δυσκολίες που θα μπορούσαν να συναντήσουν οι δικαιούχοι στο τραπεζικό σύστημα και υπογράμμισε πως “αυτός ήταν ο λόγος που ενισχύθηκε και η κρατική αρωγή παρά τη δημοσιονομική κατάσταση”, ενώ διευκρίνισε πως “θα γίνουν συζητήσεις με το τραπεζικό σύστημα ακόμη και σε υψηλό επίπεδο αν χρειαστεί για να διευκολύνουν αυτή την κατάσταση”

Keywords
Τυχαία Θέματα