Σε ειδική συνεδρία της Βουλής τα κόμματα καταδίκασαν το πραξικόπημα και την εισβολή

13:22 15/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ομιλία Προέδρου ΔΗΚΟ

Ουδέποτε θα συμβιβαστούμε με τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και ουδέποτε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, την αποκατάσταση και τη διασφάλιση των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού μας, καθώς και για την αποκατάσταση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της δικαιοσύνης, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν.

Σε ομιλία του σε ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους

του προδοτικού πραξικοπήματος ο κ. Καρογιάν είπε «οι συνέπειες εκείνου του ολέθριου εγκλήματος παραμένουν και ταλανίζουν την πατρίδα μας και τον λαό μας. Δυστυχώς, 38 χρόνια μετά, το δίδυμο έγκλημα παραμένει ατιμώρητο και ο αγώνας του κυπριακού ελληνισμού παραμένει αδικαίωτος».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε συνεχίζοντας «συνέρχεται στη σημερινή ειδική συνεδρία για να καταδικάσει για ακόμα μια φορά, για ακόμα μία χρονιά, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και του λαού της, του Ιούλη του 1974, το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή» και πρόσθεσε ότι «σήμερα, οφείλουμε να δεσμευτούμε για ακόμα μια φορά ότι ουδέποτε θα ξεχάσουμε τη μεγαλύτερη σύγχρονη προδοσία και τη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία του ελληνισμού».

«Σήμερα, τιμούμε παράλληλα τους ήρωες και τους μάρτυρες του αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία και όλους τους μάρτυρες και παθόντες της εθνικής μας τραγωδίας. Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στον Αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, τον υπέρμαχο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, τον σοφό και τον εμπνευσμένο καθοδηγητή του κυπριακού λαού, που υπήρξε ο κύριος στόχος του προδοτικού πραξικοπήματος» ανέφερε.

Τιμούμε, είπε «τους αγνοούμενους μας, τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, τους πρόσφυγες μας και όλους όσοι βίωσαν με αίμα, δάκρυ, πόνο, κακουχίες και ταλαιπωρίες το δίδυμο έγκλημα και τις συνέπειες του. Τιμούμε, και οφείλουμε διαρκώς να τιμούμε, και όσους έκτοτε αγωνίστηκαν για την ανατροπή των αποτελεσμάτων του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και για την επίτευξη δίκαιης, έντιμης, αξιοπρεπούς, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος».

Πρόσθεσε ακόμα ότι τριάντα οκτώ χρόνια μετά, το κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στο πουθενά. Επανειλημμένες διαδικασίες και προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, υπό την αιγίδα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχουν οδηγήσει πουθενά.

«Σχέδια λύσης, προτάσεις, ιδέες, δείκτες, απευθείας και εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, αλλεπάλληλοι κύκλοι διαπραγματεύσεων, εντατικές και μη συνομιλίες, πέντε Γενικοί Γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών και δεκάδες ειδικοί απεσταλμένοι του Διεθνούς Οργανισμού, για τριάντα οκτώ χρόνια δεν έχουν επιτύχει έστω και ένα αξιόλογο βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος», είπε.

Ο κ. Καρογιάν στην ομιλία του απεύθυνε έκκληση στην διεθνή κοινότητα και κυρίως σ’ εκείνες τις δυνάμεις που είναι σε θέση να ασκήσουν την επιρροή τους στην Τουρκία, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους,

Keywords
Τυχαία Θέματα