15χρονος ομολόγησε ότι έκλεψε καλώδια χαλκού αξίας 8 χιλιάδων ευρώ

13:02 15/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νεαρός 15 χρόνων, από την Λάρνακα συνελήφθη από την Αστυνομία για κλοπή και παράνομη κατοχή περιουσίας όταν στην αυλή του σπιτιού του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, αξίας 8 περίπου χιλιάδων ευρώ, που είχε κλέψει, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε , από υποστατικά εταιρείας που βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις τέσσερις το πρωί λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία

ότι σε συγκεκριμένη κατοικία, στην οποία διαμένει 15χρονος είχε μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας από το Τμήμα Μικροπαραβάσεων μετέβησαν στη συγκεκριμένη κατοικία και στην αυλή εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού».

Πρόσθεσε ότι «ο 15χρονος είχε απασχολήσει την Αστυνομία τα τελευταία δύο χρόνια για πολλές ποινικές υποθέσεις, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση ενώ άλλες έχουν καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα καλώδια είχαν κλαπεί από τα υποστατικά συγκεκριμένης εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή Λάρνακας κοντά στο Καλό Χωριό και η αξία τους υπολογίζεται γύρω στις οκτώ χιλιάδες ευρώ».

Εναντίον του νεαρού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της κλοπής και της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση. Ο 15χρονος παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι έκλεψε τα καλώδια χαλκού από τα υποστατικά της εταιρείας.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμα ότι «για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενέχεται και δεύτερο πρόσωπο και η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για εξασφάλιση των στοιχείων του προκειμένου να εξασφαλιστεί δικαστικό ένταλμα σύλληψής του. Αύριο ο 15χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα