Σε απόγνωση οι Λονδρέζοι λόγω της απεργίας στον υπόγειο

15:07 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας η σημερινή για τους κατοίκους του Λονδίνου, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πόλης.

Η ηγεσία των συνδικάτων αντιδρά στην πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών του υπογείου, λέγοντας ότι θα περικοπούν περί τις χίλιες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον έχουν χαρακτηρίσει την απεργία

«άσκοπη», παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με νέα 48ωρη απεργία την άλλη εβδομάδα αν δεν ικανοποιηθούν.

Συνολικά, πάνω από 80 σταθμοί παραμένουν κλειστοί κατά τη διάρκεια της απεργίας και ορισμένες γραμμές είναι εξ ολοκλήρου κλειστές. Στις γραμμές που λειτουργούν οι συρμοί φτάνουν στις αποβάθρες με συχνότητα 5 έως 10 λεπτών, σε μια πόλη που έχει συνηθίσει τα τρένα να φτάνουν κάθε 2 ή 3 λεπτά.

Οι περισσότεροι από τα 3 εκατομμύρια επιβατών που εξυπηρετεί το γνωστό ως tube του Λονδίνου χρειάστηκε να αναζητήσουν άλλα μέσα μετακίνησης. Στα τρένα του υπογείου που λειτούργησαν, στα υπέργεια τρένα που εξυπηρετούν το Λονδίνο, κυρίως στα λεωφορεία της πρωτεύουσας και στους δρόμους επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης το αδιαχώρητο, κυρίως βέβαια τις ώρες αιχμής.

Πολλοί ήταν οι Λονδρέζοι που πήραν άδεια να εργαστούν από το σπίτι ή που τόλμησαν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια ή με ποδήλατα χωρίς το κρύο, η βροχή και ο αέρας να τους βοηθούν.

Στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης προβάλλονται εικόνες ανθρώπων στριμωγμένων σε τρένα, λεωφορεία και αποβάθρες, ενώ αναφέρθηκαν περιστατικά λιποθυμίας και καυγάδες μεταξύ εκνευρισμένων επιβατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα