Στη φυλακή… η ΣΠΕ Κυπερούντας!

15:02 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Για παρακοή δικαστικού διατάγματος που αφορούσε την επαναφορά στα καθήκοντα του Γραμματέα της ΣΠΕ Κυπερούντας, οδηγήθηκαν σήμερα στις κεντρικές φυλακές τα πέντε μέλη της Επιτροπείας και ο διευθυντής του Συνεργατικού Ιδρύματος, εν αναμονή της ποινής του δικαστηρίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα διάταγμα είχε εκδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την εξέταση αγωγής που κατέθεσε ο Γραμματέας της ΣΠΕ για την απόφαση της Επιτροπείας να τον απομακρύνει από τα καθήκοντα του και να του απαγορεύσει την είσοδο στο γραφείο του. Ωστόσο, το διάταγμα ποτέ δεν εφαρμόστηκε,

με αποτέλεσμα ο Γραμματέας της ΣΠΕ να κινήσει νέες νομικές διαδικασίες για παρακοή του διατάγματος και σήμερα το δικαστήριο έκρινε ένοχα τα έξι μέλη του Συνεργατικού Ιδρύματος.

Το όλο θέμα φαίνεται να δημιουργεί και προβλήματα στη μνημονιακή υποχρέωση για αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υπογραφή του Γραμματέα της ΣΠΕ Κυπερούντας, κατά την πρόσφατη συγχώνευση με άλλα συνεργατικά ιδρύματα της περιοχής και την μετονομασία τους σε ΣΠΕ Τροόδους, η νομιμότητα της οποίας τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Keywords
Αναζητήσεις
spe kyperountas
Τυχαία Θέματα