ΔΗΚΟ: Ανεύθυνα και απερίσκεπτα πολιτεύεται η Κυβέρνηση

15:26 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για ανευθυνότητα και απερισκεψία επέκρινε την Κυβέρνηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι κρατεί στο σκοτάδι τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για το περιεχόμενο της έκθεσης PIMCO για το ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και διόρισε προκλητικά και αντιδεοντολογικά, «κατά τρόπο μάλιστα πρωτοφανή – Υποδιοικητή στη Κεντρική Τράπεζα,

εγείροντας με τον τρόπο αυτό σοβαρά πολιτικά, αλλά και νομικά ζητήματα».

Σε δηλώσεις του ο Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να ολιγωρεί μπροστά στην επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας για συνυπογραφή της δανειακής σύμβασης, επιμένει να πολιτεύεται στη βάση κομματικών και ιδεολογικών στοχεύσεων και επιδιώξεων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το λαϊκό αίσθημα. «Ο τόπος βρίσκεται σε πλήρη ακυβερνησία. Το κράτος δυσλειτουργεί. Θεσμοί πλήττονται και παρακάμπτονται. Η κυπριακή οικονομία βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στην ύφεση και την αβεβαιότητα».

Ο κυπριακός λαός δυσπραγεί, συνέχισε, αισθάνεται αβεβαιότητα, ανασφάλεια και απελπισία. Ο τόπος, είπε, χρειάζεται αμέσως μια ισχυρή και σταθερή διακυβέρνηση, που να βγάλει την κυπριακή οικονομία από την κρίση και να θέσει σε σωστή και αποτελεσματική βάση τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών.

Κατά τον κ. Φωτίου, η πρόταση του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ και του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη και συναίνεση, με μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή. «Οι πολίτες καλούνται να δώσουν μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης στον Νίκο Αναστασιάδη για να αρχίσει το ταχύτερο η πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας και αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Μια πορεία, κατέληξε, ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας και υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων της Κύπρου και του λαού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα