Σαμαράς: Με την απόφαση του Εurogroup κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία

20:12 13/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως το τέλος μιας μεγάλης και δύσκολης περιόδου αγωνίας για την Ελλάδα, χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Εurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία να

σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, ισχυρότερη και όχι απομονωμένη. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, τα χρήματα της δόσης σε συνδυασμό με διαρθρωτικές αλλαγές που ήδη έγιναν αποτελούν δικαίωση και αφετηρία.

Η δικαίωση αφορά τα τρία κόμματα που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της, σε μία Ελλάδα της Ευρώπης και όχι απομονωμένη, είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος «ευχαρίστησε από καρδιάς» τον κ. Κουβέλη και τον κ. Βενιζέλο καθώς και «τους βουλευτές τους και βουλευτές αγωνιστές της Ν.Δ που δώσαμε μαζί τις μάχες και τις κερδίσαμε μαζί».

Η απόφαση είναι αφετηρία για ολόκληρη την Ελλάδα και τους Έλληνες που, έχοντας αποφύγει το γκρεμό, έχουν στέρεους λόγους να αισιοδοξούν, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πάρουμε 52,5 δισ., ποσό που ξεπερνάει κάθε πρόβλεψη. Από αυτά περίπου 40 δισ. ευρώ θα παραμείνουν στη χώρα, ενώ το δημόσιο χρέος θα ελαφρύνει κατά 20 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα χρέη του κράτους προς τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι θα εξοφληθούν πάνω από 9 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, θα αποκατασταθεί η ρευστότητα, θα διασωθούν θέσεις απασχόλησης και θα αναχαιτιστεί η ανεργία, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά υπάρχει προοπτική, πραγματική και ελπίδα για ανάπτυξη, ενώ μίλησε για ημέρα ενότητας, ελπίδας, γιατί κερδίσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να βγούμε οριστικά από την κρίση. Την αξιοπιστία μας την αποκαταστήσαμε, τώρα θα πρέπει να αποκαταστήσουμε και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα