«Καμία αύξηση στο ρεύμα, μην εισπράττετε το χαράτσι»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό είχαν σήμερα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελείτο από τους βουλευτές Πετράκο Θανάση, Ουζουνίδου Ευγενία και Καφαντάρη Χαρά, καθώς και τα μέλη της γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας Ανδριώτη Γιώργο και Πολίτου Νανή.

Μεταξύ άλλων, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

κάλεσε τον κ. Ζερβό να αρνηθεί να εφαρμόσει την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι «μετά τη σχετική δικαστική απόφαση και τη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, η είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ είναι παράνομη», ενώ επισήμαναν ότι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς τη ΔΕΗ, με την οποία την καλεί να συνεχίσει την είσπραξη «προκαλεί τον ελληνικό λαό».

«Δωρεάν ρεύμα»

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της επιχείρησης να μην ισχύσει καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά, αντίθετα, βάσει της εισήγησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, να χορηγήσει «δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους καταναλώνουν από 400-1000 KWH το τετράμηνο».

Τέλος, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια «αποτελεί δημόσιο αγαθό».

Keywords
Τυχαία Θέματα