Ρώσικος Τύπος: Η Κύπρος εναποθέτει τις ελπίδες της στη Ρωσία

12:22 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος εναποθέτει στη Ρωσία τις βασικές της ελπίδες για τη σταθεροποίηση του χρηματιστικού της συστήματος, γράφει η εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα».

Η εφημερίδα επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές του πρακτορείου ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και ειδικότερα τη δικτυακή πύλη Euroobserver, σύμφωνα με το οποίο «οι Κύπριοι διαπραγματευτές είναι κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία για δάνειο ύψους έως

και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σχεδιάζεται ότι οι όροι του δανείου θα είναι πιο ευνοϊκοί, από ό,τι η οικονομική βοήθεια, που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα» υπενθυμίζει στο δημοσίευμά της ότι η Κύπρος από 1ης Ιουλίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ και ότι αυτήν την περίοδο προσπαθεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη των τραπεζών της, που βρίσκονται υπό σκληρή πίεση λόγω της ελληνικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι «οι Αρχές της χώρας υπογραμμίζουν πως η εξωτερική βοήθεια της χρειάζεται μόνο για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και επιδιώκουν να την αποκτήσουν χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ και εκτός πλαισίου προγράμματος στήριξης ανάλογου με εκείνων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, τα οποία επιβάλουν στη χώρα αυστηρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό».

Το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Prime, που υπάγεται στον όμιλο του κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι, μεταδίδει επικαλούμενο χθεσινή ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου ότι η Κύπρος εντός της εβδομάδας θα ζητήσει επισήμως από τη Ρωσία τη χορήγηση δανείου μεγέθους 3-5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα