Ρόλο για προβλήματα στο Πέρα Χωριό Νήσου ανέλαβε η Επίτροπος Περιβάλλοντος

17:12 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σχετικά με το θέμα των ρυπογόνων εργοστασίων στο Πέρα Χωριό Νήσου, λόγω της λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά από πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, στη συνάντηση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν μέλη της ομάδας αγώνα των επηρεαζόμενων κατοίκων Πέρα Χωριού Νήσου, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωριού Νήσου και οι διοικήσεις των εργοστασίων ΒΙΟΧΡΩΜ και Α.Π. Γεωργιάδη. Η συνάντηση

θα γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, τα εργοστάσια έχουν δεσμευτεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος ότι θα παραμείνουν κλειστά για 48 ώρες μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αναφέρεται.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος παρέστη σήμερα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, κατά την οποία ανέφερε ότι υπάρχουν δύο θέματα προς επίλυση.

Το πρώτο θέμα αφορά το κενό πολιτικής που υπάρχει για την οικονομική στήριξη μετακίνησης των εργοστασίων.

Το δεύτερο θέμα, σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου, αφορά το νομοθετικό κενό που υπάρχει και κάλεσε το νομοθετικό σώμα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του νομοθετικού κενού.

Η κ. Παναγιώτου πρότεινε όπως αναλάβει η ίδια συντονιστικό ρόλο και συγκαλέσει συνάντηση των εμπλεκόμενων Υπουργείων, της ομάδας αγώνα των επηρεαζόμενων κατοίκων Πέρα Χωριού Νήσου, του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωριού Νήσου και των εργοστασίων ΒΙΟΧΡΩΜ και Α.Π. Γεωργιάδη, προς επίλυση της συνεχιζόμενης κατάστασης και τη λήψη άμεσων μέτρων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα