Ρ. Ερωτοκρίτου: Ο Χριστόφιας εγκλωβισμένος στα λάθη του

16:06 23/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ρίκκος Ερωτοκρίτου σχολίασε τις προοπτικές για τη τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ εδώ και μήνες υποδείκνυε ότι υπάρχει μια ύποπτη συσκότιση στο κυπριακό. Η απάντηση του ΑΚΕΛ και του προεδρικού ήταν στερεότυπη. Είστε κινδυνολόγοι και υποσκάπτετε τον Πρόεδρο.

Στο Εθνικό Συμβούλιο της Παρασκευή όλες οι πολιτικές

δυνάμεις πλην του ΑΚΕΛ αναγνώρισαν τη δική μας εκτίμηση, ότι στο κυπριακό ο κ. Χριστόφιας έχει επιβάλει μια σκόπιμη 675υτγσυσκότιση χωρίς να ενημερώνει τον λαό και τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάσταση στις συνομιλίες.

Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Χριστόφιας είναι εγκλωβισμένος στα δικά του τραγικά λάθη και δεν έχει επιλογές για να διαχειριστεί επαρκώς τη συνάντηση της Νέας Υόρκης. Ακόμα οι πολιτικές δυνάμεις πλην του ΑΚΕΛ και η πλειοψηφία του λαού δεν τον εμπιστεύονται για να συνεχίσει να χειρίζεται το κυπριακό.

Με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας στη Νέα Υόρκη ή θα οδηγηθούμε σε ναυάγιο των συνομιλιών ή ο κ. Χριστόφιας θα μας φέρει και άλλες υποχωρήσεις ελπίζοντας ότι έτσι εξευμενίζει τον ΟΗΕ και την Άγκυρα.

Υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για τη Νέα Υόρκη η οποία μεγαλώνει όταν ακούμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να καταγγέλλει δημόσια, κύκλους του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας που προωθούν λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Για τέσσερα χρόνια ο κ. Χριστόφιας με τη δήθεν «αριστοτεχνική» του διαχείριση στο κυπριακό, εγκλώβισε την πλευρά μας σε επικίνδυνες υποχωρήσεις, αποενοχοποίησε την Άγκυρα από τις κατοχικές της ευθύνες, αναβάθμισε το ψευδοκράτος και σήμερα άνοιξε τον δρόμο στους ξένους να βάλουν στη γωνία και να μας επιβάλλουν λύση τουρκικών προδιαγραφών όπως καταγγέλλει και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα