Είσοδο στο City προετοιμάζει η Coca-Cola Hellenic – Πιθανή έξοδο από ΧΑ

11:04 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

ΤΗΝ εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η Coca-Cola Hellenic σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του βρετανικού Skynews. Ειδικότερα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, η εταιρία εμφιαλώσεως που έχει έδρα την Ελλάδα αλλά αντλεί από εδώ ένα μικρό μόνο μέρος των κερδών της, έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη τραπεζιτών, δικηγόρων και συμβούλων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Εάν τελικώς εισαχθεί

στο βρετανικό χρηματιστήριο, αναφέρει το δημοσίευμα, η κεφαλαιοποίησή της εξασφαλίζει μια θέση στη σύνθεση του δείκτη FTSE 100, μεταξύ των κορυφαίων εταιριών, οι μετοχές των οποίων απαρτίζουν τον εν λόγω δείκτη.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι είναι ασαφές εάν αυτό θα σημάνει την αποχώρηση της εταιρίας από το ΧΑ ή εάν θα διατηρήσει διπλή εισαγωγή στις δυο αγορές.
Την ίδια στιγμή σε χθεσινή της ανακοίνωσή της η Coca-Cola Hellenic ανέφερε ότι “σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων σε μέσα ενημέρωσης, η Coca-Cola Hellenic ανακοινώνει ότι, όπως έχει πρόσφατα δηλώσει, εξετάζει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματιστηρίων στα οποία είναι εισηγμένες οι μετοχές της.

Η σχετική προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική κατάληξη. Η διερεύνηση των εναλλακτικών δυνατοτήτων διαπραγμάτευσης και η εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρίας είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η εταιρία επιδιώκει να δημιουργήσει επιπλέον αξία για τους μετόχους της”.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτή, είχε αναφέρει πως προετοιμάζει την αναβάθμιση της παρουσίας του ομίλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. «Έχει υπάρξει προετοιμασία ώστε να γίνει ευκολότερο για τους επενδυτές να μας προσεγγίσουν εκεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημήτρης Λόης. Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Coca-Cola Hellenic είναι εισηγμένες στο ΧΑ, με δευτερεύουσα εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ τίτλοι αμερικανικών αποθετηρίων (ADR) της εταιρίας είναι επίσης εισηγμένοι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα