Προβληματισμοί Παπαδόπουλου για β’ γύρο αδειοδότησης και αξιολόγηση προσφορών

14:56 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβληματισμό εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σχετικά με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης των τεμαχίων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σε σχέση με την αξιολόγηση των προσφορών και με τον τρόπο που έχουν αξιολογηθεί και

εγκριθεί από το Υπουργείο Εμπορίου.

«Οι καταγγελίες ιδιαιτέρως του κ. Παπαναστασίου, που είναι Σύμβουλος της Κυβέρνησης και που τον έχει διορίσει η ίδια η Κυβέρνηση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, «δεν μπορούν να αγνοηθούν, πρέπει να εξετασθούν, διότι, εάν ευσταθούν, πρέπει ο Υπουργός Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο έχει επιλέξει να προχωρήσει στη συγκεκριμένη αδειοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας».

«Είναι γεγονός ότι η ΕΔΕΚ ζήτησε να εγγραφεί προς συζήτηση ένα θέμα, που αφορά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης των οικοπέδων του φυσικού αερίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Παπαδόπουλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το σχετικό αίτημα και τις σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαΐδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, «έχει εγγραφεί το θέμα και θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών, απλώς -ως προς τη διαδικασία- αναμένουμε να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη διαδικασία στην Επιτροπή Ελέγχου, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ετοιμάσει ειδική έκθεση η Γενική Ελέγκτρια, που θα αξιολογεί τη διαδικασία αξιολόγησης».

«Θεωρούμε», πρόσθεσε, «ότι είναι ένα σχετικό δεδομένο, το οποίο πρέπει να λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπ’ όψη κατά τη συζήτηση αυτού του ζητήματος».

«Επί της ουσίας δεν θέλω να επεκταθώ, επειδή ακόμα δεν έχουμε συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα στην Επιτροπή», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφο να εκφράσει την άποψή του όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Νομίζω», συνέχισε, «μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η αδειοδότηση των οικοπέδων του φυσικού αερίου είναι ένα ζήτημα που αφορά ευρύτερα την οικονομία της Κύπρου και οι αποφάσεις, που θα ληφθούν σήμερα, ενδεχομένως να επηρεάζουν και τις επόμενες γενεές των πολιτών αυτού του νησιού και οι οικονομικές προεκτάσεις των αποφάσεών μας θα είναι είτε θετικές είτε αρνητικές σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και σε έκταση που θα πρέπει να μας απασχολήσει από σήμερα».

«Επομένως», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας και των μελλοντικών γενεών».

Keywords
Τυχαία Θέματα