Η ενέργεια στο επίκεντρο των πρωινών συναντήσεων της Τρόικας στο ΥΠΟΙΚ

14:49 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν τέθηκε θέμα ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ στη σημερινή συνάντηση με την Τρόικα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού, προσθέτοντας ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας τους ενημέρωσαν ότι θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι να επιλύσουν όλα τα θέματα, όπως είπε.

Ο κ. Στυλιανού συναντήθηκε με τεχνοκράτες της Τρόικας

στο Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το θέμα της ενέργειας.

“Πληροφορήσαμε τους εκπροσώπους της Τρόικας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΗΚ όσον αφορά την επιδιόρθωση των ζημιών του Βασιλικού, τα θέματα που απασχολούν το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, γενικά αυτά τα θέματα, τη χρήση φυσικού αερίου για τις μελλοντικές μονάδες παραγωγής”, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι “δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα ιδιωτικοποιήσεων”.

“Εμείς ως ΑΗΚ”, υπέδειξε, “αναφέραμε ότι το σύστημα μας είναι μικρό και απομονωμένο και οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές ή τροποποιήσεις πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη το μικρό μέγεθος του συστήματος και την ανάγκη να έχουμε μια σιγουριά στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές μας”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζητήθηκαν να πληροφορηθούν για την πορεία της αποκατάστασης των μονάδων μετά την έκρηξη στο Μαρί, προσθέτοντας ότι τους δόθηκε λεπτομερής έκθεση που αναλύει το θέμα, αλλά και πότε θα είναι έτοιμες οι μονάδες για χρήση φυσικού αερίου.

Διευκρίνισε ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας, δεν ενδιαφέρθηκαν για το κόστος της ζημιάς από την έκρηξη στο Μαρί.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε πως οι εκπρόσωποι της Τρόικας τους ανέφεραν ότι θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι να επιλυθούν όλα τα θέματα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ Κώστας Ιωάννου είπε πως οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου, για το πώς θα γίνει η διοχέτευση, η εκμετάλλευση, η εισαγωγή του φυσικού αερίου και οι διατιμήσεις, προκειμένου να τα αξιολογήσουν.

“Ελπίζω ότι τους έχουμε πείσει ότι υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια που γίνεται και υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές όσον αφορά τη χώρα από τη χρήση του φυσικού αερίου, τόσο όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή όσο και για άλλες χρήσεις”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς, αλλά για τις λεπτομέρειες, τις διαδικασίες και τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και για τις διατιμήσεις.

“Τους ενδιαφέρουν όλα, πώς θα τα αξιολογήσουν είναι θέμα δικό τους”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα