Πρώτιστος στόχος, διαβεβαίωσε ο Υπ. Παιδείας, η ενίσχυση της ανώτερης εκπαίδευσης

21:26 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος διαβεβαίωσε απόψε πως το Υπουργείο του και η Κυβέρνηση έχουν θέσει ως πρώτιστο στόχο τη συνεχή ενίσχυση της κυπριακής Ανώτερης Εκπαίδευσης, φιλοδοξώντας να μετατραπεί η Κύπρος σε τεχνολογικό και εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας, για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και διεθνώς.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Frederick University, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι «με δεδομένο το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται από τα Πανεπιστήμια της

Κύπρου, προσπαθούμε πάντα να προβάλλουμε την κυπριακή εκπαίδευση και να δίνουμε την ευκαιρία και τα κίνητρα σε φοιτητές, Κύπριους αλλά και διεθνείς, να επιλέξουν τα δικά μας πανεπιστήμια για τις σπουδές τους».

Είπε ακόμα πως τα επιτεύγματα των αποφοίτων αντανακλούν τις προσπάθειες και τους αγώνες τόσο των γονιών τους και της κυπριακής οικογένειας γενικότερα, αλλά και του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου, που για χρόνια τώρα στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τα παιδιά αυτά και τους διαπαιδαγωγούν, ώστε να είναι σε θέση σήμερα να μπορούν να συναγωνιστούν και να διαπρέψουν στην κοινωνία, αλλά και στην αγορά εργασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Frederick και τους φοιτητές του και για την ευρύτερη προσφορά τους στις τέχνες, στον πολιτισμό και στην επιστήμη. «Το πολύπλευρο αυτό έργο σας, το οποίο έχει ως αποδέκτη την κυπριακή κοινωνία, προσδίδει διαφορετική διάσταση στην ακαδημαϊκή σας παρουσία και αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο ρόλος των πανεπιστημίων δεν περιορίζεται στα στενά, αν μου επιτρέπετε, πλαίσια μετάδοσης της γνώσης, αλλά περιλαμβάνει και επηρεάζει όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα