Πρώτη παρουσία της Χρ. Γιωρκάτζη σε συνεδρία της ΕΚΤ

10:31 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρία του ΔΣ της ΕΚΤ

στην οποία θα συμμετέχει η κ. Γιωρκάτζη, η οποία ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της στις 11 Απριλίου. Η κ. Γιωρκάτζη επιστρέφει στην Κύπρο στις 17 Απριλίου.

Η συνεδρία λαμβάνει χώρα στον απόηχο αυξημένων προτροπών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλων οικονομικών εμπειρογνωμόνων όπως η ΕΚΤ δράσει για να συγκρατήσει ένα ενδεχόμενο φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός παρουσίασε το Μάρτιο νέα υποχώρηση στο 0,5% από 0,7% το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό γύρω στο 2%.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανέφερε σε ομιλία του πως οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον πληθωρισμό συνάδουν με τις προσδοκίες της ΕΚΤ για μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού, που θα ακολουθηθεί από μια σταδιακή ανοδική πορεία στο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή το 2015, η οποία θα φτάσει κοντά στο 2% στο τέλος του 2016. Πρόσθεσε δε ότι οι κίνδυνοι, είτε ανοδικοί, είτε καθοδικοί παραμένουν περιορισμένοι.

Τη θέση του κ. Ντράγκι στήριξε χθες και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε πως δεν διαβλέπει καθόλου σημάδια αποπληθωριστικών πιέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα