Πρόταση ψηφίσματος Γαλλίας στο ΣΑ ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια σε Συρία

11:53 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Γαλλία, από κοινού με άλλες χώρες, θα καταθέσει σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να απαιτήσει την πρόσβαση του πληθυσμού των αμάχων στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

«Είναι απολύτως σκανδαλώδες να το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό και ο πληθυσμός να συνεχίζει να λιμοκτονεί μέρα τη μέρα, και κατά συνέπεια,

από κοινού με άλλες χώρες θα καταθέσουμε σχέδιο απόφασης με το θέμα αυτό», δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ταυτόχρονα επαναλαμβάνονται σήμερα στη Γενεύη οι συνομιλίες ανάμεσα στους εκπροσώπους του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης, παρουσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, έπειτα από διακοπή μίας εβδομάδας.

«Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σήμερα. Ζητούμε να υπάρξει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε ό,τι αφορά τον ανθρωπιστικό τομέα και να ανοιχθούν προσβάσεις στις πόλεις για την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων», δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών.

Στην πόλη Χομς, άρχισε χθες η αποχώρηση αμάχων. Εκατοντάδες άνθρωποι που κατοικούσαν σε συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του ΟΗΕ εν μέσω βιαιοτήτων.

Τριακόσιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα