Πρόταση από Περδίκη για συζήτηση του μνημονίου στη Βουλή

14:28 10/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κατέθεσε στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων πρόταση που προνοεί ότι η Βουλή θα ζητήσει από την Κυβέρνηση να καταθέσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση στο νομοθετικό σώμα ώστε να κυρωθεί από την Ολομέλεια της

Βουλής ως διεθνής σύμβαση.
Ο κ. Περδίκης δήλωσε πως είναι αδιανόητο όταν την επόμενη εβδομάδα Κοινοβούλια σε 6 χώρες της Ευρώπης θα συζητούν για να εγκρίνουν το κυπριακό μνημόνιο η κυπριακή Βουλή να παρακολουθεί αδρανής και απαθής.
Ανέφερε περαιτέρω ότι με την εισήγηση του συμφώνησαν κατ` αρχήν η ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ και εξήγησε πως στην περίπτωση που δεν διαμορφωθεί ομοφωνία θα καταθέσει σχέδιο απόφασης στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.
Ο κ. Περδίκης διατύπωσε επίσης την άποψη πως το πόρισμα της Alvarez and Marsal πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα και ανέφερε ότι από μόνα τους τα στοιχεία δεν ενοχοποιούν τον οποιονδήποτε και κάθε προσπάθεια περιορισμού της πληροφόρησης δεν βοηθά στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.
Τόνισε πρόσθετα ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ενέργειες που θα στοχεύουν στο να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και της κοινωνίας.
Περαιτέρω ο κ. Περδίκης διατύπωσε τη θέση πως η διαδικασία στην Επιτροπή Θεσμών δεν θα πρέπει να τερματίσει την ουσιαστική διαδικασία που πρέπει να αναλάβουν Κυβέρνηση και Βουλή για παύση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, που με την καθημερινή του πρακτική λειτουργεί δίκην κατοχικού εκπρόσωπου της ΕΚΤ στην Κυπριακή Δημοκρατία,είπε.
Ο κ. Περδίκης συνεχίζοντας είπε πως και στο θέμα της εκροής καταθέσεων υπάρχει ζήτημα παραπληροφόρησης της Βουλής και διατύπωσε την άποψη πως και για αυτό το θέμα έπρεπε να κληθεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για παραπλάνηση της Βουλής.
Είπε πως τίθεται θέμα με το Διοικητή για τις εκροές καθώς η Βουλή είχε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία και αντί αυτών κατατέθηκαν άλλα, τα οποία δίνουν μια στρεβλωμένη εικόνα της κατάστασης.
«Ενας από τους λόγους που τεκμηριώνει ότι η επιστολή- απάντηση με τη λίστα είναι ελλιπής και παραπειστική είναι γιατί δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την κλειστή περίοδο», είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα