Προσφυγή κατά της Apple για τα e-books

19:54 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προσφυγή κατά της Apple και κορυφαίων εκδοτικών οίκων κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορώντας τις περί ων ο λόγος εταιρείες για χειραγώγηση των τιμών των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Η προσφυγή εστιάζει στη συμφωνία που υπέγραψε το 2010 η Apple

με πέντε εκδοτικούς οίκους για την δημοσίευση βιβλίων στο iBookstore της, δηλαδή στο αρχείο από το οποίο «κατεβάζουν» e-books οι χρήστες των iPad.

Ανάλογη έρευνα διενεργεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εξετάζει κατά πόσον η Apple ήρθε σε συμφωνία με τους οίκους Simon & Schuster του CBS, HarperCollins της News Corp, Hachette Book, Penguin της Pearson και Macmillan για να αυξηθούν οι τιμές των e-books.

Συγκεκριμένα η Apple φέρεται να συμφώνησε να εκδίδει βιβλία των συγκεκριμένων εκδοτικών οίκων με την αποκαλούμενη «τιμή εκδότη», προσφέροντάς τα στην αγορά έναντι 12,99 δολ. και λαμβάνοντας 30% μερίδιο από τις πωλήσεις.

Την ίδια ώρα η ανταγωνίστρια Amazon με το δικό της προϊόν, το Kindle, δεν είχε ανάλογη συμφωνία με τους εκδοτικούς οίκους και κατά συνέπεια τα δικά της ηλεκτρονικά βιβλία πωλούνται συνήθως σε υψηλότερες τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα