Ο Κιουτσιούκ για πρόταση Οζερσάι και ”τ/κ αερογραμμές”

18:52 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν έχουν γίνει ακόμη χωροταξικές μελέτες για το θέμα των αποθηκών πετρελαίου, για αυτό και δεν μπορεί να λεχθεί συγκεκριμένη περιοχή, ανέφερε ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ, ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση Οζερσάι να γίνουν αυτές οι αποθήκες στον χώρο των παλιών Κοκκίνων, που ανήκει στο ψευδοκράτος.

Σημειώνεται ότι η ανέγερση πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην περιοχή της κατεχόμενης Επτακώμης προκάλεσε την αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας «μη κυβερνητικών οργανώσεων»,

επιστημόνων και κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Κιουτσιούκ είπε ότι, επειδή δεν υπάρχει χωροταξική μελέτη, για αυτό έχουν και μια δυσκολία με το ζήτημα αυτό. Η ”κυβέρνηση”, είπε, έδωσε εντολή στις σχετικές ”υπηρεσίες” να ετοιμάσουν το αρχιτεκτονικό σχέδιο της κατεχόμενης Λευκωσίας και τη χωροταξική μελέτη για το ψευδοκράτος ολόκληρο.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας πριν από τη συνεδρία του ”υπουργικού συμβουλίου”, ο κ. Κιουτσιούκ είπε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δίδονται οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους των ”τ/κ αερογραμμών” μετά την υπογραφή χθες από τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου του ”νόμου περί ιδιωτικοποιήσεων”.

Οι αποζημιώσεις, πρόσθεσε, θα δοθούν στους περίπου 190 εργαζόμενους που έχουν μείνει άνεργοι, μόλις ο ”νόμος” δημοσιευθεί στην ”επίσημη εφημερίδα”. Εχουν γίνει οι προετοιμασίες για αυτό και θα αρχίσουν να διανέμονται τα ποσά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα