Προσανατολίζεται σε «δυναμικές κινητοποιήσεις» ο ΣΥΚΑΛΑ

16:15 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε «δυναμικές κινητοποιήσεις» προσανατολίζεται ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) εάν δεν αποζημιωθούν τα μέλη του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αλλά και του ΔΗΚΟ, σε επιστολές που απέστειλε ζητώντας την πραγματοποίηση συνάντησης. Ήδη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΚΑΛΑ

είχε τις τελευταίες δύο βδομάδες συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών.

«Όλα τα κόμματα με τα οποία είχαμε επαφές επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στα μέλη του ΣΥΚΑΛΑ και στο δίκαιο του αγώνα μας και δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν οικονομικές προτάσεις που σκοπό θα έχουν την αποζημίωση των καταθετών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Οικονομικών διαβλέπει, σύμφωνα με το ΣΥΚΑΛΑ, «ανυπέρβλητες δυσκολίες για την πολιτεία σε ό,τι αφορά τη δυνατότητά της να προχωρήσει σε αποκατάσταση των καταθετών».

«Ο ΣΥΚΑΛΑ διατηρεί την πεποίθηση ότι οι αποταμιεύσεις μας που ‘κατασχέθηκαν’ σκοπό είχαν την επιβίωση τους κράτους. Θεωρούμε ότι παραχωρήσαμε, υποχρεωτικά, δάνειο στη Πολιτεία και αναμένουμε το δάνειο να αποπληρωθεί» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Προσθέτει ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και θα συζητηθεί επίσης το θέμα διαχείρισης του 18.06% που η «πρώην Λαϊκή» διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, «των διαταγμάτων και των άλλων παράνομων αποφάσεων που αποστέρησαν στους καταθέτες, όχι στους επενδυτές, της Λαϊκής, τις οικονομίες μιας ζωής».

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι επικοινώνησε με τα μέλη του «ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για προβλεπόμενες εξελίξεις, μη αποκλειομένων και δυναμικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που οι ‘αρμόδιοι’ συνεχίζουν να αδυνατούν να δώσουν λύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα