Η Κυβέρνηση κρατά τη θετική δήλωση του ΑΚΕΛ για τις ιδιωτικοποιήσεις

16:15 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση κρατά τη θετική δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο, υπό κάποιες προϋποθέσεις, να συμβάλει δημιουργικά στο θέμα της συζήτησης για ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Λουκαΐδη ότι η Κυβέρνηση, στο βαθμό που είναι ειλικρινής, «θα

πρέπει έστω και τώρα να το αποδείξει, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις» στο θέμα της ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε στην αναφορά ότι το ΑΚΕΛ ότι είναι έτοιμο να συμβάλει δημιουργικά προς αυτή τη κατεύθυνση. «Εμείς κρατάμε αυτή τη θετική δήλωση του κ. Λουκαϊδη και το θέμα θα εξαντληθεί στο διάλογο που κάνει ο Υπουργός Οικονομικών», είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι πολύ καλά γνωστό ότι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι μνημονιακή υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συμφωνία που έχει κάνει με την Τρόικα.

«Είναι, επίσης, πολύ καλά γνωστό ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο τέθηκαν κάποια χρονοδιαγράμματα για το τέλος του χρόνου όσον αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό, και πάλι είναι πολύ καλά γνωστό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προνοείται να γίνουν πριν από το 2016», είπε και πρόσθεσε πως σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Οικονομικών έχει αρχίσει ένα εντατικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, όπου συζητούνται τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα.

«Η Κυβέρνηση έχει εμπλακεί δια του Υπουργού Οικονομικών σε αυτό το διάλογο και αφού ο διάλογος αυτός ξεκίνησε και είναι εν εξελίξει δεν βοηθά σε τίποτα να σχολιάζουμε δημοσίως αυτά που είναι αντικείμενου του διαλόγου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα