Προκήρυξη υποτροφίας «Τάσου Μητσόπουλου» από το Alexander College στη Λάρνακα

17:54 4/4/2014 - Πηγή: OnlyCY
Παραχώρηση υποτροφίας με την επωνυμία «Τάσου Μητσόπουλου» εις μνήμη του αδικοχαμένου Υπουργού Αμυνας, αποφάσισε ομόφωνα η Ακαδημαϊκή Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Alexander College/University of the West of England.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τον ξαφνικό
θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, αποφασίστηκε ομοφώνως όπως από την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15, καθιερώνεται η παραχώρηση υποτροφίας «Τάσου Μητσόπουλου», ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του εκλιπόντος, στο έργο του, καθώς και στην οικογένειά του».

Η υποτροφία «Τάσου Μητσόπουλου», προστίθεται στην ανακοίνωση «θα δίδεται σε υποψήφιο φοιτητή που πληροί τα κριτήρια για παραχώρηση υποτροφίας και υποβάλει αίτηση σε οποιοδήποτε πτυχιακό κλάδο του University of the West of England, ο οποίος πραγματοποιείται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Alexander College στη Λάρνακα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πτυχιακές σπουδές να αφορούν την ολοκλήρωση του 1ου πτυχίου του υποψηφίου».

Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης υποτροφίας βασίζεται στο δεδομένο ότι «θα παραμείνει άσβεστη η μνήμη του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία σε ένα άριστο φοιτητή να ολοκληρώσει τις σπουδές του στον κλάδο που επιθυμεί, χωρίς την καταβολή διδάκτρων. Η προκήρυξη εμπίπτει στα πλαίσια διεύρυνσης του κοινωνικού ρόλου του κολεγίου, το οποίο δεν επιθυμεί να παραμείνει αμέτοχο στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο τόπος μα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι όροι και οι προϋποθέσεις για υποβολή αίτησης για την υποτροφία είναι οι υποψήφιοι «να είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, να μην έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε οποιοδήποτε άλλο πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Κύπρου ή του εξωτερικού, να είναι ηλικίας 18 χρόνων και άνω στο Απολυτήριο Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης ή άλλου ισοδύναμου προσόντος. Επίσης χρειάζεται ενδεικτικό πιστοποιητικό της Αγγλικής γλώσσας, όπως GCE O Level με βαθμό «C» και άνω, IELTS με βαθμό «6.0» και άνω, Portfolio με δείγμα δουλειάς του φοιτητή (όπου είναι απαραίτητο) και πιστοποιητικά βραβείων, αριστείων ή άλλων διακρίσεων».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι τα κριτήρια επιλογής θα είναι «οικονομικά, δηλαδή το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, η επίδοση, δηλαδή ο βαθμός του απολυτηρίου, τα επιτεύγματα δηλαδή βραβεία και διακρίσεις ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν από προφορική Συνέντευξη».

Η επιλογή των υποψηφίων για χορήγηση της υποτροφίας, προστίθεται στην ανακοίνωση «βασίζεται σε εισηγήσεις επιτροπών ακαδημαϊκών συμβούλων και επικυρώνεται από το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του κολλεγίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα