Πρόεδρος Ουκρανίας: Η Κυπριακή Προεδρία θα συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων Ουκρανίας και ΕΕ

22:37 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυπριακή Προεδρία σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς της ΕΕ και τα άλλα κράτη-μέλη θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς σε συγχαρητήριο μήνυμά του, που απέστειλε στον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

«Ελπίζω ότι η Κυπριακή Προεδρία σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς της ΕΕ και άλλα κράτη-μέλη θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής

Ένωσης, η οποία έχει ως πρώτης γραμμής αποστολής της στο άμεσο μέλλον την υπογραφή Συμφωνίας πρόσδεσης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας εκτεταμένης σε βάθος και πλάτος ζώνης ελεύθερου εμπορίου», αναφέρεται στο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρική υπηρεσία Τύπου στο Κίεβο.

Ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς υπογράμμισε ότι υπολογίζει στη συνέχιση του ειλικρινούς και καρποφόρου διαλόγου με τον Δημήτρη Χριστόφια για όλα τα επίκαιρα ζητήματα ενοποίησης της Ουκρανίας με την ΕΕ, καθώς και των διμερών κυπρο-ουκρανικών σχέσεων.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχήθηκε στην Κύπρο να υλοποιήσει σε πλήρη βαθμό τους στόχους και τις προτεραιότητες της Προεδρίας της. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Κύπρος με αυτήν την υπεύθυνη ιδιότητα θα έχει σημαντική συμβολή στη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης της ΕΕ και την εδραίωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», καταλήγει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο κ. Γιανουκόβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα