Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Αλεθρικού και Αλαμινού

21:47 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε νωρίς το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αλεθρικό και Αλαμινό της επαρχίας Λάρνακας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οι Πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν να σβήσουν την φωτιά η οποία πρόλαβε και έκαψε μισό χιλιόμετρο ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή, «η πυρκαγιά

που άρχισε από περιοχή στον Αγιο Θεόδωρο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 19.15 απόψε και κατέκαυσε μισό χιλιόμετρο άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας, τα δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βοήθησαν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής με τους γεωργικούς ελκυστήρες τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κεμιτζή είπε ότι η φωτιά οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν κάτοικος Αγίου Θεοδώρου που διαθέτει περιβόλι στην περιοχή, ενώ ασχολείτο με το πότισμα των δέντρων του, η γεννήτρια που χρησιμοποιούσε άρχισε, για  άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία να βγάζει σπίθες. Οι σπίθες έπεσαν πάνω σε ξηρά χόρτα που βρίσκονταν κοντά με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί στο περιβόλι του.

Από τη πυρκαγιά πήρε φωτιά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου του, το οποίο βρισκόταν κοντά στη γεννήτρια. Όταν προσπάθησε να μετακινήσει το αυτοκίνητο η φωτιά μεταφέρθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση που βρίσκονταν στο χώρο όπου στάθμευσε το όχημα. Με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή η πυρκαγιά εύκολα επεκτάθηκε σε διπλανά χωράφια.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ακόμα ότι στην περιοχή θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα