Προχωρεί η απαλλοτρίωση τ/κ τεμαχίου για το Δημοτικό Θέατρο Πάφου

19:29 29/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η παραχώρηση του τουρκοκυπριακού τεμαχίου με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης για ανέγερση του δημοτικού θεάτρου αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων ο Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης, ο Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλουρίδης και ανώτεροι λειτουργοί των εμπλεκόμενων κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών.

Σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Πάφου στην Πάφο μετά από την κοινή συνάντηση στη Λευκωσία, ανέφερε πως συμφωνήθηκε η δρομολόγηση το ταχύτερο δυνατόν της διαδικασίας απαλλοτρίωσης του τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης που βρίσκεται απέναντι από την Οικία Επάρχου για την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης θα αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών, ως Κηδεμόνας των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ενώ σχετική εισήγηση του Υπουργού θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο προς τελική έγκριση.

Σύμφωνα με τον κ. Βέργα, με την εξέλιξη αυτή ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη σύντομη εκτέλεση του σημαντικότατου αυτού έργου, που αποτελεί, όπως είπε, τη «ναυαρχίδα» της πολιτιστικής υποδομής της πόλης, ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την εκτέλεση του έργου στο χώρο, ανακοίνωσε ο κ. Βέργας είναι έτοιμα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Πάφου κερδίζει πολύτιμο χρόνο και εξοικονομεί σημαντικά κονδύλια.

Ο κ. Βέργας εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την εκφρασθείσα βούληση των δύο Υπουργών για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς εξεύρεση κοινοτικών κονδυλίων για την εκτέλεση του έργου, καθώς και για την εξεύρεση κονδυλίων με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα.

Εξέφρασε επίσης τις θερμές ευχαριστίες – όχι μόνο – του Δήμου Πάφου –αλλά και ολόκληρης της επαρχίας, προς τους δύο Υπουργούς για την κατανόηση και τη βοήθεια που έμπρακτα προσέφεραν στην Πάφο – δίνοντας άμεση και αποτελεσματική λύση στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της χωροθέτησης του Νέου Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Καταλήγοντας, ο κ Βέργας ανέφερε επίσης πως με σκληρή και μεθοδική δουλειά, με ομοψυχία και ενότητα, με ζήλο και ενθουσιασμό, με σύνεση και αποφασιστικότητα, η Πάφος θα μπορέσει να υλοποιήσει το μεγάλο της στόχο και να γίνει μια από τις καλύτερες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης στην ιστορία του μεγάλου αυτού θεσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα