Πρέσβης Κορνηλίου: Η Κύπρος κερδισμένη από την Προεδρία της ΕΕ

17:12 13/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος βγαίνει κερδισμένη από την εμπειρία της άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αφήνοντας πίσω της μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες, τόνισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου.

Σε χαιρετισμό του την Πέμπτη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρέσβης Κορνηλίου είπε ότι μετά από δεκαπέντε ώρες διαπραγμάτευσης, κατάφερε η Κυπριακή Προεδρία (τις πρωινές ώρες της Πέμπτης) να κλείσει το θέμα της Τραπεζικής Ένωσης, που αποτελεί «μία ακόμη μεγάλη επιτυχία, μία από τις πολλές επιτυχίες της Κυπριακής Προεδρίας: να αναφέρω τον προϋπολογισμό, τα θέματα του ασύλου, την πατέντα κ.ά.»

«Αλλά το πιο σημαντικό νομίζω επίτευγμα», πρόσθεσε, «είναι ότι καταφέραμε να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από αυτούς».

Όπως τόνισε ο κ. Κορνηλίου «ήμασταν ειλικρινείς, αποδείξαμε πως είμαστε έντιμοι μεσολαβητές, ότι είχαμε ως προτεραιότητα το ευρωπαϊκό συμφέρον».
«Μέσα από αυτό το εγχείρημα η Κύπρος βγαίνει κερδισμένη και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους στρατιώτες που ήταν στην πρώτη γραμμή τον τελευταίο χρόνο, γιατί ήταν και η φάση της προετοιμασίας», επισήμανε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του.

«Ήταν επιθυμία του Προέδρου να συναντήσει το προσωπικό της ΜΑΕΕ, και αυτό το εκλαμβάνουμε ως αναγνώριση του ρόλου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας σε σχέση με την Προεδρία», κατέληξε ο κ. Κορνηλίου.

Keywords
Αναζητήσεις
κορνήλιος κορνηλίου
Τυχαία Θέματα