‘Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις αποφάσεις της Ελλάδας’

13:47 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εξελίξεις στον ελληνικό χώρο δεν είναι ευχάριστες τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρώπη και χρήζουν προβληματισμού ιδιαίτερα για την Κύπρο λόγω της διασύνδεσης των οικονομιών των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Σχολιάζοντας την πολιτική αστάθεια, που προέκυψε μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η οποία που ενέτεινε τις φημολογίες για

έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Σιαρλή, αφού τόνισε ότι σέβεται τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να είναι διπλά προετοιμασμένη για να αποφύγει την επανάληψη των λαθών που έγιναν στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι η θέση της Κύπρου είναι στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι η Κύπρος θα χειριστεί το θέμα ανάλογα.

”Αυτή η εξέλιξη δεν είναι θετική εξέλιξη για μας στην Κύπρο, αλλά δεν είναι θετική γενικά για ολόκληρη την Ευρώπη γι’ αυτό και οι αντιδράσεις που έχουμε δει είναι μάλλον αρνητικές”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σιαρλή και πρόσθεσε: ”Οσον αφορά εμάς στην Κύπρο και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχουμε στον ελληνικό χώρο χρήζουν ιδιαίτερου προβληματισμού”.

Όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, ”το τι συμβαίνει στον ελληνικό χώρο για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί και εμείς πρέπει να προσέξουμε τυχόν αδυναμίες και λάθη που έχουν γίνει στη διαχείριση, την οικονομική διαχείριση του ελληνικού χώρου, ούτως ώστε εμείς να είμαστε διπλά και τριπλά προετοιμασμένοι ούτως ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο κάτι παρόμοιο να συμβεί και στο δικό μας χώρο”.

”Και αυτό”, τόνισε, ”θα συμβεί εάν όλοι έχουμε συνείδηση της ευθύνης που έχουμε για το χώρο μας και συνείδηση του τι πρέπει να πράξουμε ούτως ώστε να διαφυλάξουμε αυτό που έχουμε σήμερα και να μην το διακινδυνεύσουμε”.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή θα επιστρέψει η Κύπρος στην λίρα, ο κ. Σιαρλή είπε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την αντίληψη.

”Εμείς ανήκουμε στην Ευρωζώνη, έχουμε τη δική μας ιδιαιτερότητα και θα το χειριστούμε ανάλογα”, τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σιαρλή είπε ”ασχέτως των εκλογών στην Ελλάδα εμείς είχαμε μια επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση μέχρι να διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα