Πράξη γενναιότητας από αστυνομικό – Έσωσε γυναίκα από πυρκαγιά στη Λεμεσό

12:42 1/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καθοριστική αποδείχθηκε η επέμβαση μέλους της αστυνομίας για τη διάσωση της γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί στο υπνοδωμάτιο της οικίας της μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Γεωργίου, αστυφύλακας του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης έφτασε πρώτος στη σκηνή και μόλις αντιλήφθηκε τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η 47χρονη γυναίκα, που βρισκόταν στο κρεβάτι της συνδεδεμένη με μηχάνημα αιμοκάθαρσης, έδρασε αστραπιαία.

Πήρε μια αλουμινένια σκάλα και αφού

έφτασε στο ύψος του πρώτου ορόφου της κατοικίας, όπου βρισκόταν το υπνοδωμάτιο, έσπασε το τζάμι και τράβηξε τη γυναίκα κοντά στο παράθυρο για να παίρνει καθαρό αέρα, μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία και να την απεγκλωβίσει.

Εάν ο αστυφύλακας, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο χέρι, δεν επέβαινε αποφασιστικά και έγκαιρα, σημείωσε ο κ.Γεωργίου, πιθανόν η γυναίκα να μην βρισκόταν σήμερα ανάμεσά μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αστυφύλακας ενεργεί καταλυτικά, σώζοντας από άμεσο κίνδυνο συνανθρώπους μας, αφού σε μια περίπτωση στην Πάφο μετέφερε έγκαιρα στο Νοσοκομείο άνδρα που δαγκώθηκε από δηλητηριώδες φίδι, ενώ σε άλλη περίπτωση στην περιοχή Εναερίου Λεμεσού, απεγκλώβισε οδηγό, το αυτοκίνητο του οποίου αναποδογυρίστηκε μετά από δυστύχημα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα