‘Πράσινο’ για τις ιδιωτικές συμφωνίες τύπου «Ακαπούλκο» άναψε η ‘επιτροπή αποζημιώσεων’ στα κατεχόμενα

19:33 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον δρόμο του ιδιωτικού συμφωνητικού με τους νόμιμους ιδιοκτήτες έδειξε προς όλους τους ξενοδόχους στα κατεχόμενα η «πρωθυπουργός», Σιμπέλ Σιμπέρ.

Σε δηλώσεις πριν από την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» σήμερα και αναφερόμενη στην περίπτωση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Ακαπούλκο στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο οποίος πέρυσι συνήψε ιδιωτική συμφωνία με τον Ε/κ ιδιοκτήτη για την αγορά της γης στην οποία είναι κτισμένο το ξενοδοχείο, συμφωνία που είχε γίνει αποδεκτή από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», η κ. Σιμπέρ είπε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στα κατεχόμενα

μπορούν να προχωρήσουν σε παρόμοιες συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες πριν το 1974, όπως ανέφερε.

Σε επαφές που είχε η «προεδρία», συνέχισε, με νομικούς επί περιουσιακών θεμάτων έλαβε την πληροφόρηση ότι η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» μπορεί να εγκρίνει τέτοιου είδους συμφωνίες που γίνονται από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Ως αντάλλαγμα μπορεί να δοθεί αποζημίωση ή να γίνει ανταλλαγή, συμπλήρωσε. «Αυτό είναι ένα γεγονός που θα συμβάλλει πολύ. Θα στηρίξει καταρχήν την διζωνικότητα. Θα εμποδίσει την πώληση σε χαμηλότερη τιμή από την αξία τους των τ/κ περιουσιών στο νότο. Όταν η περιουσία θα περάσει σε τουρκική ιδιοκτησία θα αυξηθεί η αξία της». Από αυτό το δικαίωμα, σημείωσε, θα επωφεληθούν μόνο αυτοί που θέλουν και που επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα