Πούτιν: Στρατιωτική επιχείρηση υπό προϋποθέσεις

10:22 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να εγκρίνει μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι η Δαμασκός που διενήργησε τις επιθέσεις με χημικά όπλα, αλλά μόνο εφόσον η επιχείρηση πραγματοποιηθεί με την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press

και στο First Channel της Ρωσίας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο κ. Πούτιν ανέφερε πως το βίντεο της επίθεσης της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα έξω από το Δαμασκό μπορεί να έχει δημιουργηθεί από ομάδες «που συνδέονται με την Αλ Κάιντα».

Στη συνέντευξη που δόθηκε την Τρίτη και δίδεται στη δημοσιότητα πριν την έναρξη της διήμερης συνόδου κορυφής του G20 στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα οπλικά της συμβόλαια με τη Συρία.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα συμφωνούσε με μια στρατιωτική δράση εάν αποδειχθεί πως είναι η Δαμασκός που πραγματοποίησε την επίθεση με χημικά όπλα ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε: «Δεν το αποκλείω αυτό».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα, μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να επιβάλει κυρώσεις για τη χρήση βίας κατά ενός κυρίαρχου κράτους. Οποιεσδήποτε άλλες προσεγγίσεις, μέσα, για να δικαιολογηθεί η χρήση βίας εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους είναι απαράδεκτες», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα