Πώς θα διαπραγματευτεί βελτίωση του μνημονίου ο Αναστασιάδης, διερωτάται ο Κατσουρίδης

16:28 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι απορίας άξιον, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Κατσουρίδης, επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, λαμβάνοντας υπόψη θέσεις και δηλώσεις του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και των επιτελών του, “από ποια βάση και με ποια επιχειρήματα θα καταφέρει να πείσει, όπως ισχυρίζεται, τους Ευρωπαίους εταίρους μας, πολύ περισσότερο μάλιστα που ίδιος, σε ιστοσελίδα γερμανικού οικονομικού περιοδικού, δήλωσε ότι δεν θα δώσει καμμιά μάχη για βελτίωση του μνημονίου, για λόγους ευθύνης της χώρας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων”.

“Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, είναι αναμενόμενο να λέγονται διάφορα που είτε αγγίζουν τα όρια της ανευθυνότητας είτε συνιστούν μπούμερανγκ για όσους τα εκστομίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, προσθέτοντας πως “είναι επίσης λογικό αυτά που λέγονται να αφορούν τα θέματα εκείνα, τα οποία οι έρευνες εντοπίζουν ως τα κύρια σημεία προβληματισμού των ψηφοφόρων”.

“Τα τελευταία εικοσιτετράωρα”, συνέχισε, “έχουν εκτοξευτεί παρόμοιες αναφορές από το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη και τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη”, όπως αυτά που είπε “ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ για καμένη γη που δήθεν παραλαμβάνει από την παρούσα Κυβέρνηση”.

“Προσφιλής προεκλογική και ψηφοθηρική προσέγγιση που επαναλαμβάνεται από τον ΔΗΣΥ από την εποχή του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, προσθέτοντας πως “τα ίδια είχαν πει και για το Γιώργο Βασιλείου, τα ίδια είχαν πει και για το Τάσσο Παπαδόπουλο, τα ίδια λέει τώρα και για το Δημήτρη Χριστόφια”.

“Αν εμείς οι ίδιοι παρουσιάζουμε για ψηφοθηρικούς λόγους την πατρίδα μας ως καμένη γη”, συνέχισε ο κ. Κατσουρίδης, “γιατί άραγε οι Ευρωπαίοι κριτές μας και οι Τροϊκανοί δανειστές μας να μη θεωρήσουν ως έγκυρα τα πιο ακραία πιθανά σενάρια για αντιμετώπιση της κρίσης; Και γιατί να πιστέψουμε τον κ. Αναστασιάδη ότι θα δώσει με πειστικότητα τη μάχη για να μας αντιμετωπίσουν με βάση τα πραγματικά και όχι τα ακραία σενάρια, όταν ο ίδιος και οι επιτελείς του παρουσιάζουν την κυπριακή πραγματικότητα ως χειρότερη και από το πιο ακραίο σενάριο;”

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης, “σε αυτή τους την προσπάθεια, δυστυχώς, δεν άφησαν αλώβητο και το θέμα του φυσικού αερίου, τη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον του λαού μας της κυπριακής οικονομίας και της ίδιας της λύσης του Κυπριακού”.

“Σήμερα η εφημερίδα, που πρόσκειται στο επιτελείο Αναστασιάδη”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, “αποφασίζει από μόνη της ότι `κακά μαντάτα από το οικόπεδο 12` και, δίκην δικηγόρου του διαβόλου ή δεν ξέρω και εγώ τι, αποφάνθηκε ότι επειδή οι Ισραηλινοί, στο δικό τους κομμάτι, βρήκαν δήθεν ολιγότερα αποθέματα φυσικού αερίου από όσα υπολόγιζαν, το ίδιο θα συμβεί και με τα δικά μας αποθέματα στο οικόπεδο 12. Οποία αλήθεια προσφορά προς την Κύπρο”.

“Κατά τα άλλα, για να κλείσουμε και με μια νότα καθόλου ευχάριστη για τις γυναίκες”, είπε ο κ. Κατσουρίδης, “στη σύναξη των γυναικών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη, δήλωσε: ‘Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για αυτή την εγκάρδια, την αυθόρμητη μια εκδήλωση, που δείχνει ότι δεν είναι μόνον οι άνδρες που σκέφτονται, είναι και οι γυναίκες’. Δεν νομίζω”, δήλωσε ο κ. Κατσουρίδης, οποιοσδήποτε να κατόρθωσε μέχρι σήμερα να αποδώσει χειρότερο κομπλιμέντο στις γυναίκες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα