Πόνος στον ώμο: Απαλλαγείτε σε 4 κινήσεις

14:18 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έχετε μια επώδυνη ευαισθησία και δυσκαμψία στον ώμο που επιδεινώνεται τη νύχτα και συχνά δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε; Ίσως πρόκειται για τενοντίτιδα. Δείτε πως μπορείτε να ανακουφιστείτε.

Ξεκουράστε τον ώμο:

Μην συνεχίσετε να καταπονείτε με δραστηριότητες τον ώμο που πονάει, είναι καλύτερο να ξεκουρασετε τον ώμο σας για να ”ηρεμήσουν” οι τένοντες. Αν συνεχίσετε να σηκώνετε βάρη ή τη δραστηριότητα που σας προκάλεσε το πρόβλημα, μπορεί να υποστείτε περαιτέρω ζημία και να απαιτηθεί ακόμη και χειρουργική επέμβαση. Αν έχετε ενοχλήσεις καλό είναι να χρησιμοποιείτε τσάντα πλάτης με δύο

ιμάντες ώστε να μην επιβαρύνετε τους ώμους σας.

Βάλτε πάγο

Τοποθετήστε στον ώμο σας μια παγοκύστη τυλιγμένη σε μια πετσέτα. Η ψύξη αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για να μουδιάσει η περιοχή και να ανακουφιστείτε από τον πόνο περιορίζοντας τη φλεγμονή. Ο πάγος άλλωστε είναι ένας πολύ καλός φυσικός τρόπος για τη θεραπεία πολλών ειδών τραυματισμών. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Ο πάγος μπορεί να σας ανακουφίσει από τον πόνο.

Κοιμηθείτε στη σωστή στάση:

Ο ύπνος μπορεί να γίνει αρκετά επώδυνος, αν έχετε προβλήματα στον ώμο και μερικές φορές ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση ή και να προκαλέσει από μόνος του τενοντίτιδα στον ώμο σας, ακόμη και αν δεν είχατε προηγουμένως τέτοιο θέμα. Αποφύγετε λοιπόν να κοιμάστε από την πλευρά του ώμου που πονάει. Κοιμηθείτε ανάσκελα διότι με αυτόν τον τρόπο το βάρος του σώματός σας, δεν θα ασκεί καμία πίεση στον ώμο που πονάει. Επίσης υπάρχουν και κάποιες στάσεις που θα πρέπει να αποφεύγετε: Για παράδειγμα μια στάση που μπορεί να προκαλέσει πόνο στον ώμο είναι να κοιμάστε με το χέρι πάνω από το κεφάλι.

Κοιμηθείτε με τέτοιο τρόπο που δεν επιβαρύνετε τον ώμο σας.

Αν ο πόνος είναι έντονος ή επιμένει

Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε κατά πάσα πιθανότητα και φαρμακευτική αγωγή. Ο γιατρός μπορεί να σας δώσει ιβοπρουφένη ή άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μερικές φορές προτείνεται και η χρήση επιδέσμου που ακινητοποιεί το χέρι, και κατά συνέπεια τον ώμο, για περιορισμένο χρονικό διάστημα όμως.

Keywords
Τυχαία Θέματα