Πολύτιμη η προσφορά της Πολιτικής Άμυνας, λέει ο ΥΠΕΣ

20:06 20/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στην προσφορά της Πολιτικής Άμυνας στην Κύπρο, αλλά και εκτός συνόρων αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, λέγοντας ότι συμβάλλει έμπρακτα και καθημερινά στη σταθερότητα και την ευημερία του λαού.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τους εορτασμούς των 50 χρόνων από την ίδρυση της Πολιτικής Άμυνας, στην Έδρα της Μητρόπολης Ταμασού, στο Επισκοπειό, που ανέγνωσε ο Αν. Γενικός Διευθυντής

του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο κ. Χάσικος είπε ότι η παρούσα Κυβέρνηση στέκεται και θα σταθεί και στο μέλλον, έμπρακτα, αρωγός σε κάθε προσπάθεια.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι η Πολιτεία τιμά και κάθε ανώνυμο εθελοντή, που για δεκάδες χρόνια προσφέρει στην πατρίδα τις άοκνες υπηρεσίες του.

«Στη μικρή και δοκιμαζόμενη από τη συνεχιζόμενη κατοχή και την οικονομική στενότητα της εποχής, Κύπρο, μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι γιατί έχουμε πετύχει τη δημιουργία εκείνων των δυνάμεων που έχουν περίτρανα αποδείξει, με σκληρή και επίπονη θα έλεγα εκπαίδευση, πως είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε κατάσταση που θα ήταν δυνατό, η όποια ολιγωρία, να οδηγήσει σε συμφορά» είπε ο Υπουργός.

Είπε εξάλλου ότι η Πολιτική Άμυνα, που ιδρύθηκε πριν από πενήντα περίπου χρόνια, λειτουργεί από τον Κύπριο πολίτη για τον κάθε πολίτη αυτού του τόπου, για την προστασία της κοινωνικής συνοχής και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού πλούτου του τόπου μας.

Αυτό, συνέχισε, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας και οι πράξεις τους το απέδειξαν, πόσο πολύτιμη ήταν η προσφορά τους, στην Τηλλυρία το 1967 και σε ολόκληρη την Κύπρο το 1974.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή, εθελοντική προσφορά ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, προσθέτοντας ότι η δυναμική που ανέπτυξε η Πολιτική Άμυνα ξεπέρασε τα περιορισμένα όρια της Κύπρου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση συμφορών σε περιοχές της Ελλάδας και αλλού.

Αναφέρθηκε επίσης στους τρεις βασικούς πυλώνες για αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης καταστροφής, μέσα από την ορθολογιστική οργάνωση και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την καθολική, ει δυνατόν, συμμετοχή των πολιτών στην Πολιτική Άμυνα και τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου το μόνιμο προσωπικό των διαφόρων υπηρεσιών πρώτης ανταπόκρισης, όπως είναι η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και άλλες έχει μειωθεί, η σημασία της εθελοντικής υπηρεσίας και προσφοράς των πολιτών λαμβάνει πρόσθετη αξία και σημασία, κατέληξε ο Υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα