Πολιτικά ανήθικη η επίθεση σε βάρος του Ν. Μούδουρου

11:33 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πολιτικά ανήθικη είναι, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, “η επίθεση που γίνεται σε βάρος του Νίκου Μούδουρου”, ο οποίος “είναι επιστήμονας τουρκολόγος και επικεφαλής του Γραφείου Τουρκικών Μελετών που έχει συστήσει το Προεδρικό με στόχο την επιστημονική και ενδελεχή μελέτη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας”.

Με σημερινή γραπτή δήλωση, ο κ. Στεφάνου ζητεί “να τερματιστεί η επίθεση” σε βάρος του κ. Μούδουρου, προσθέτοντας πως “είναι πολιτικά ανήθικο να βάλλεται ο υπεύθυνος του Γραφείου κ. Μούδουρος απλώς και μόνο επειδή

είναι συγγενής του Προέδρου και ενώ ο ίδιος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη σημαντική εργασία που παράγεται από αυτό”.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, η απόφαση για σύσταση Γραφείου Τουρκικών Μελετών κάλυψε ένα σημαντικό κενό που διαχρονικά είχε το κυπριακό κράτος.

Δυστυχώς, συνεχίζει, “η δημιουργία και η συνολική δραστηριότητα του Γραφείου αντί να χαιρετιστεί, καταβάλλεται προσπάθεια από ορισμένους να δαιμονοποιηθεί στα μάτια του κόσμου”.

Αναφέρει επίσης ότι “το Γραφείο Τουρκικών Μελετών έχει ετοιμάσει πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν δοθεί στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ως βοηθήματα για την παραγωγή πολιτικής”.

Επιπρόσθετα, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, “ο κ. Μούδουρος έχει συγγράψει ένα βιβλίο για τη σύγχρονη Τουρκία, το οποίο πανελλήνια έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το περιεχόμενό του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα