Ποινικοποίηση της αμέλειας που προκαλεί ζημιά στον τόπο επιδιώκουν κοινοβουλευτικά κόμματα

16:54 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ποινικοποίηση της αμέλειας εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε ζημιά στον τόπο, περιλαμβανομένης και της αμέλειας που προκάλεσε ζημιά στην οικονομία, φαίνεται να προσανατολίζονται κόμματα της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου δήλωσε στη Βουλή ότι «είναι καιρός κάποιοι να έχουν όχι μόνο ποινική, αλλά και αστική ευθύνη για τις πράξεις τους, όταν

προκαλούν ζημιά από ασύγγνωστη αμέλεια την οποία επιδεικνύουν στο κράτος και στον τόπο γενικότερα».

Αυτό, όπως ανέφερε είναι ένα από τα θέματα τα οποία εισηγείται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Νίκος Αναστασιάδης, στις προτάσεις του για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ο κ. Νικολάου σχολίαζε αναφορά του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει εγκληματική αμέλεια και στον τομέα της οικονομίας».

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως οι Οικολόγοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα γιατί έχουν συγκεκριμένες προτάσεις «για ποινικοποίηση της αμέλειας σε θέματα της οικονομίας και εθνικά θέματα τα οποία οδηγούν τελικά σε εθνικές καταστροφές, σαν αυτή που βιώνουμε σήμερα».

Είναι καιρός, πρόσθεσε, «να το δούμε και στην Κύπρο αυτό το ζήτημα, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι μπορεί να φέρουν ευθύνες τόσο μεγάλες, που να δημιουργούν την ανάγκη ποινικού κολασμού».

Είναι απαράδεκτο, όπως είπε, «άνθρωποι οι οποίοι ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτή την ιστορία να δραπετεύουν με αποζημιώσεις ορισμένων εκατομμυρίων ευρώ, αντί να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα