Στήριξη Προέδρου στον ανεξάρτητο θεσμό του ΕΡΗΕΤ

16:43 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πλήρη στήριξή του προς τον ανεξάρτητο θεσμό του Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Πόλυ Μιχαηλίδη κατά την επίδοση της έκθεσης πεπραγμένων του γραφείου το για το 2011.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου μετά τη συνάντηση, το θέμα του παροχέα της 2ης τηλεοπτικής πλατφόρμας έχει χρονικό ορόσημο την 27η Σεπτεμβρίου όταν θα πρέπει να καταβληθεί η επόμενη δόση των οφειλόμενων προς το κράτος.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε, επίσης, τη διοργάνωση στη Λεμεσό

στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου του ετήσιου Συνεδρίου της Ολομέλειας των Ρυθμιστικών Αρχών της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίδοσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της έκθεσης, αναφέρθηκε ακροθιγώς στο έργο που έχει επιτελεστεί, αλλά και στα προβλήματα που χειρίζεται αυτή τη στιγμή, με αναφορές στο θέμα της εκστρατείας για τη ψηφιακή, τη διεθνή εκπροσώπηση της Δημοκρατίας από το γραφείο του και στο πρόβλημα που υφίσταται με τον παροχέα της 2ης πλατφόρμας τηλεοπτικού δικτύου.

«Εχετε την πλήρη στήριξή μου, όπως την έχουν και όλοι οι άλλοι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι», ανέφερε ο Πρόεδρος  Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι «σε ό,τι αφορά στο τελευταίο που αναφέρατε επίσης, έχετε τη στήριξή μου για την υπεράσπιση της νομιμότητας».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα, ο Επίτροπος ανέφερε ότι «ένα χρόνο περίπου μετά από την ανάθεση του έργου μέσω του σχετικού πλειστηριασμού στην εταιρείας Velister ltd, όντως η εταιρεία ισχυρίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Το γραφείο του Επιτρόπου μαζί με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, ως αδειοδοτούσες αρχές, είπε, «είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι στην άποψη ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν πολλά στο θέμα αυτό».

Αυτό, πρόσθεσε, γιατί η συμφωνία ήταν ξεκάθαρη, οι όροι ήταν γνωστοί πριν από το διαγωνισμό και δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον η οποιαδήποτε χαλάρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας προς το κράτος. Προς αυτό, ανέφερε, έχει ληφθεί γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα, η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνουν οποιεσδήποτε παρεκκλίσεις από τη συμφωνία.

Ερωτηθείς αν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «η 27η Σεπτεμβρίου είναι οριακή ημέρα», αφού είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει ο παροχέας να πληρώσει την προσεχή δόση που οφείλει στο κράτος.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το τι θα γίνει αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, ανέφερε ότι «οι δύο αδειοδοτούσες αρχές, σε συνεργασία με τον Υπουργό Συγκοινωνιών τον κ. Φλουρέντζου, σκεφτόμαστε να δούμε πώς μπορεί η πλατφόρμα του ΡΙΚ να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη και δεύτερη φάση για να αναλάβει τη μεταφορά καναλιών, ώστε να διατηρηθούν οι συνθήκες πολυφωνίας που έχουμε στον τόπο μας».
Σε ερώτηση κατά πόσο θα υπάρχει μονοπώλιο αν υπάρχει μόνο μια πλατφόρμα, ο Επίτροπος απάντησε αρν

Keywords
Τυχαία Θέματα